Restauracja na Dworcu Głównym. Typowa klasyczna restauracja z lat 60/70 w której człowiek może się poczuć jak człowiek. Lany pyszny Ostravar, papierosy (nie palę ale klimat) do kupienia w szatni. Barmanka to żadna małolata zatrudniona czasowo tylko powazna kobieta na etacie. Ach dlaczegóż, dlaczegóż pociąg był za chwilę........
Ostrava, Dworzec Główny, Nadrazni Restaurace
Collapse
X
-
Ostrava, Dworzec Główny, Nadrazni Restaurace
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
Related Topics
Collapse
-
http://www.masinka.tym.cz/
i za to też kocham Czechy - za restauracje na dworcach (nie wiem czemu u nas nie można). Tu mamy klasykę - klasyczne obrusy, utopence, hermeliny i pyszny Radegast na szybko przed odjazdem pociągu....-
Channel: Czechy
2020-02-27, 12:14 -
-
Na Moravě w 2019 już co wieś to browar
. Winiarski kraj przechodzi na piwo, co akurat mnie jako nie gustującego w winach, może tylko cieszyć
. Trzeba od razu oddać Dubňanom - choć malutkie to jednak jest to miasto, do którego łatwo dostać się w ciągu 8 minut autobusem z Hodonína....
-
-
-
Jiri Kozel zaprasza w imieniu klubu kolekcjonerskiego do Domu Kultury Akord na 55 już giełdę kolekcjonerską
-
Channel: Giełdy kolekcjonerskie
-
-
Owszem znana jest mi siec tych restauracji, a w sobotę w drodze do browaru Žíznivý Dromedár na jedną z nich trafiliśmy przypadkowo. Piękna, słoneczna pogoda, a przed lokalem spory ogródek piwny, więc postanowiliśmy chwilkę odpocząć i napić się piwa
. Wnętrze restauracji do złudzenia...
-
2019-09-25, 07:08 -
-
Mówiłem już, że kocham Czechy?
No i tu kolejny punkt - restauracje dworcowe, czego w Polsce prawie nie ma i nie wiem zupełnie dlaczego. A w Czechach na spokoju i w zawsze fajnym klimacie można sobie popijać czekając na pociąg, a jednocześnie będąc już praktycznie na peronie....
-
2018-01-22, 13:21 -
- Loading...
- Koniec listy.