Czechy, Olomouc, Riegrova 22, Svatováclavský pivovar

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jurandofil
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2007.10
    • 977

Czechy 11-14.XI.2010 - część 4a

Pamiętając o zmianie adresu na Marianskou, zupełnie przypadkiem szliśmy tędy - Riegrovou. Nie było jeszcze południa, niedziela - lokal czynny.
    Restauracja w byłej siedzibie Svatovaclavskeho oferuje (według stanu na dzień 14.XI.2010r.) m.in. kvasnicovou 14 z Valaska (Vsetin) i svijanskou 11.
    Z planu dnia musieliśmy zostawić tu niespodziewanie pół godziny na vsetinskeho kvasnicaka ().
    Last edited by Jurandofil; 2010-12-22, 21:59.
    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Nie wiem jak to zrobić, ale przydałoby się jakoś w temacie zaznaczyć, że pivovar to tylko z nazwy i browaru już tu nie ma.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• darekd
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12675

Oprócz browaru restauracyjnego można skorzystać z kąpieli piwnych

Całe miejsce jakby zatrzymało się w stylistyce pierwszych minibrowarów czeskich z lat 90-tych. Chodzi o wystrój, asortyment w tym:

Wczesne godziny otwarcia:

OTEVÍRACÍ DOBA
        PO-ÚT 9.00 – 23.00 h
        ST-PÁ 9.00 - 24.00 h
        SO 11.00 – 24.00 h
        NE 11.00 – 22.00 h

Obsługę stanowił wybitnie powolny młody gamoń, nie był w stanie zapamiętać jakie piwo zamówiłem - wypiłem jasne, rzezane i poprosiłem: "jeszcze ciemne". Powiedział ze zrozumieniem "jasne" i znowu przyniósł rzezane. Na uwagę, że chciałem ciemne, odpowiedział strapiony, że wspomniałem "jeszcze"... za chwilę jego zmiennik doniósł odpowiednie piwo. Zatem nic się nie stało. Byłem rano, zatem to może jakiś początkujący pracownik.

Nie jest to miejsce dla miłośników nowej fali. Warzą piwa rotacyjne, ale głównie w stylu wiśnia, banan Wszystko to jednak ma swój urok, a spróbowane piwa były ok.

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

W tym miejscu działa teraz Pivovar Riegrovka > http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=116671

Svatovacalvskuy przeniósł się tu > http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=89409

Ten temat zamykam, by nie robił zamieszania.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
          X