Zawitaliśmy tam ze Slavoyem w ubiegły weekend. Miejscowość na obrzeżach Hradca Kralove, właściwie niemal dzielnica tego miasta. Minibrowar z knajpą i dużym ogródkiem, w sobotę masowo obleganym przez rowerzystów bynajmniej nie pijących oranżady
Piwka trzy rodzaje: miodowe, ciemne i "zwykłe". Ciemne jak to ciemne, zwykłe też dobre, a miodowe charakteryzowało się tylko tym, że było słodsze niż zwykłe. Cena 20 koron od sztuki, jak się dowiedzieliśmy - niestety, dzień później - co piąte piwo gratis ( a my frajerzy wypiliśmy po cztery i pojechaliśmy na inne piwo)
Slavoy miał z wypozyczalni bardzo twarzowy rowerek
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2006-07-31, 19:10.
Piwka trzy rodzaje: miodowe, ciemne i "zwykłe". Ciemne jak to ciemne, zwykłe też dobre, a miodowe charakteryzowało się tylko tym, że było słodsze niż zwykłe. Cena 20 koron od sztuki, jak się dowiedzieliśmy - niestety, dzień później - co piąte piwo gratis ( a my frajerzy wypiliśmy po cztery i pojechaliśmy na inne piwo)
Slavoy miał z wypozyczalni bardzo twarzowy rowerek
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
ciśnie mnie się na usta retoryczne pytanie: dlaczego u nas nie można otworzyć takich przybytków?
To jest w ogóle świetna sprawa, byłem tam w majowy weekend.
U nas, jestem tego 100% pewien, po pierwszej kontroli SANEPIDu zamknęli by lokal na 4 spusty, celnika i składu podatkowego tam też nie uświadczysz. Jestem pewien, ze gdybyśmy mieli takie podejście urzędników et consortes to mielibyśmy kilkanaście browarów domowych, prowadzonych stale lub okresowo przez wielu z naszych forumowiczów.
Miejsce ciekawe, piwko, jasne mi bardzo smakowało, miałem nawet opisać, ale mi poginęły zapiski, albo silna wola
W Belcu nad Orlici niestety musieliśmy pocałować klamkę :/
No a my za to w Hradcu w Rambousku
Zapomniałam dodać: zwiedzanie browaru: codziennie od 12.00 do 15.00, oprócz niedziel (a może też i sobót, w każdym razie w dni powszednie jest możność zwiedzania).
Dla mnie to genialne miejsce! Położenie i budynek świetnie pasują mimo że to nic wyszukanego. Stwarza wrażenie bardzo przytulnego i swojskiego miejsca. Taka przydrożna karczma. Piwo świetne, tylko jasne. W środku też fajnie, siermiężnie ale przytulnie. Zajechaliśmy tam wieczorem, przed budynkiem tłum rowerzystów pijących piwo. Na miejscu wypiliśmy, a raczej ja tylko umoczyłem usta i nabrałem więcej do peta i wypiłem parę km dalej na noclegu na leśniej polanie.
Ehh jakby u nas można było takie miejsca znaleść...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Czy może już teraz ktoś zna godziny otwarcia? Od 12:00, 15:00 czy jeszcze jakoś inaczej?
Godziny otwarcia to Po-Pa 15-22 i So-Ne 11-22 - spisane z kartki, na której miła pani kelnerka pieczołowicie mi to dziś wypisała. I podała adres nowej strony: www.uhusku.cz
Ostatnia zmiana dokonana przez danhaj; 2012-06-02, 22:41.
Godziny otwarcia to Po-Pa 15-22 i So-Ne 11-22 - spisane z kartki, na której miła pani kelnerka pieczołowicie mi to dziś wypisała. I podała adres nowej strony: www.uhusku.cz
Powyższy adres nie działa - przekierowuje gdzie indziej. Aktualna strona to:
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
Tymczasem, rzeczywiście jest w sprzedaży nalewakowej, 03 za 10zł, 0,5 za 12zł. Wrażenia? Ładna czapa piany, lekkie nuty okołoporterowe-w końcu zasyp bardzo podobny, przewija się trochę karmelu, piwo...
Miasto Ústí nad Orlicí, a dokładniej dzielnica Hylváty dołączyła do grona miejsc w których po latach przywrócono tradycję warzenia piwa.
Browar działał w latach 1892-1940 r. W kwietniu 2003 r. budynki przy ulicy Pivovarskiej służyły jako magazyny.
Z pierwotnego browaru zachował...
Comment