Zawitaliśmy tam ze Slavoyem w ubiegły weekend. Miejscowość na obrzeżach Hradca Kralove, właściwie niemal dzielnica tego miasta. Minibrowar z knajpą i dużym ogródkiem, w sobotę masowo obleganym przez rowerzystów bynajmniej nie pijących oranżady
Czechy, Bělěc nad Orlicí 58, Hostinec s Pivovarem U Hušku
Collapse
X
-
Czechy, Bělěc nad Orlicí 58, Hostinec s Pivovarem U Hušku
Tagi: brak
-
-
Piwka trzy rodzaje: miodowe, ciemne i "zwykłe". Ciemne jak to ciemne, zwykłe też dobre, a miodowe charakteryzowało się tylko tym, że było słodsze niż zwykłe. Cena 20 koron od sztuki, jak się dowiedzieliśmy - niestety, dzień później - co piąte piwo gratis ( a my frajerzy wypiliśmy po cztery i pojechaliśmy na inne piwo)
Slavoy miał z wypozyczalni bardzo twarzowy rowerekOstatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2006-07-31, 19:10.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaPiwka trzy rodzaje: miodowe, ciemne i "zwykłe". Ciemne jak to ciemne, zwykłe też dobre, a miodowe charakteryzowało się tylko tym, że było słodsze niż zwykłe. Cena 20 koron od sztuki, jak się dowiedzieliśmy - niestety, dzień później - co piąte piwo gratis ( a my frajerzy wypiliśmy po cztery i pojechaliśmy na inne piwo)
Slavoy miał z wypozyczalni bardzo twarzowy rowerek
Comment
-
-
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesciśnie mnie się na usta retoryczne pytanie: dlaczego u nas nie można otworzyć takich przybytków?
U nas, jestem tego 100% pewien, po pierwszej kontroli SANEPIDu zamknęli by lokal na 4 spusty, celnika i składu podatkowego tam też nie uświadczysz. Jestem pewien, ze gdybyśmy mieli takie podejście urzędników et consortes to mielibyśmy kilkanaście browarów domowych, prowadzonych stale lub okresowo przez wielu z naszych forumowiczów.
Miejsce ciekawe, piwko, jasne mi bardzo smakowało, miałem nawet opisać, ale mi poginęły zapiski, albo silna wola
Comment
-
-
W Belcu nad Orlici niestety musieliśmy pocałować klamkę :/
co się tyczy postu Kopyra - sądzę, że wcześniej pod ciosem polskiego senepidu padłby Pribor- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTW Belcu nad Orlici niestety musieliśmy pocałować klamkę :/
co się tyczy postu Kopyra - sądzę, że wcześniej pod ciosem polskiego senepidu padłby Pribor
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTW Belcu nad Orlici niestety musieliśmy pocałować klamkę :/
Zapomniałam dodać: zwiedzanie browaru: codziennie od 12.00 do 15.00, oprócz niedziel (a może też i sobót, w każdym razie w dni powszednie jest możność zwiedzania).
Comment
-
-
Dla mnie to genialne miejsce! Położenie i budynek świetnie pasują mimo że to nic wyszukanego. Stwarza wrażenie bardzo przytulnego i swojskiego miejsca. Taka przydrożna karczma. Piwo świetne, tylko jasne. W środku też fajnie, siermiężnie ale przytulnie. Zajechaliśmy tam wieczorem, przed budynkiem tłum rowerzystów pijących piwo. Na miejscu wypiliśmy, a raczej ja tylko umoczyłem usta i nabrałem więcej do peta i wypiłem parę km dalej na noclegu na leśniej polanie.
Ehh jakby u nas można było takie miejsca znaleść...
Comment
-
-
Czy może już teraz ktoś zna godziny otwarcia? Od 12:00, 15:00 czy jeszcze jakoś inaczej?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCzy może już teraz ktoś zna godziny otwarcia? Od 12:00, 15:00 czy jeszcze jakoś inaczej?Ostatnia zmiana dokonana przez danhaj; 2012-06-02, 22:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedziGodziny otwarcia to Po-Pa 15-22 i So-Ne 11-22 - spisane z kartki, na której miła pani kelnerka pieczołowicie mi to dziś wypisała. I podała adres nowej strony: www.uhusku.cz
Godziny otwarcia:
wt-pt: 15:30-22:00, sob-ndz: 11:00-22:00. W poniedziałki odpoczywają.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-12-27, 13:17.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment