Właściwie Medlešice. Na trasie Chrudim - Pardubice trzeba skręcić w lewo (lub w prawo zależy skad jedziemy ) w bardzo niepozorną uliczkę, potem jeszcze kilka skrętów głównie w lewo i mamy Pivovar Medlesice. Z zewnatrz wygląda na typową hospode. W środku głównie miejscowi, widać, że inaczej niz w Polsce pije sie przede wszystkim piwo tutejsze, lokalne. W sumie lokal nie wywarł na mnie jakiegoś oszałamiającego wrażenia, piwa też nie powalały na kolana. W środku tradycyjna siekiera w powietrzu, byliśmy w niedzielę i to dość wcześnie, wiec trudno powiedzieć jaki tam jest klimat, jak się ekipa zejdzie. Mieli szkło firmowe i podstawki, dosć ascetyczne, ale nie można się przyczepić za bardzo. Tutaj strona pivovaru. Załączam mapkę uzyskaną ze strony http://www.mapy.cz/.
Czechy, Medlesice 2, Pivovar Medlesice
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
w 2004r. jak tam byliśmy - podawali dwa kwasiżury ale za to toaleta męska była zjawiskowa - nad pisuarami na wysokości głowy - wisiały poduszeczki na podparcie czoła- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTw 2004r. jak tam byliśmy - podawali dwa kwasiżury ale za to toaleta męska była zjawiskowa - nad pisuarami na wysokości głowy - wisiały poduszeczki na podparcie czoła
Comment
-
-
Czechy, Medlešice 2, Pivovar Medlešice
Medlesice znajdują się w połowie drogi między Pardubicami a Chrudimem. Ze stacji kolejowej idzie się 'aleją ujadających psów', które wściekle szczekają z przyległych domów jednorodzinnych. Po kilku minutach widać coś w rodzaju stodoły czy innego budynku gospodarczego z wywieszką 'Pivovar Medlesice'. W środku również nieciekawie: oszczędny wystrój wioskowej knajpy, wszystko spowite papierosowym dymem...
Do wyboru dwie dwunastki: jasna i ciemna
Svetle jest dobrym, klasycznym kvasnicovym, niestety dym uniemożliwił mi głębsze poznanie walorów tego piwa.
Cerne o kolorze brudno herbacianym było piwem dość wodnistym, ani słodkim, ani wytrawnym. Brakowało mu jakiegokolwiek charakteru.
Ciepłych dań nie ma. Moja wizyta w medlesickim pivovarze trwała około 20 minut. Polecam go wyłącznie wysoce zdeterminowanym lub zabłąkanym piwoszomPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Medlesice Aktualizacja!
Dwie wizyty w hospodzie przy Pivovarze Medlesice w ciągu ostatnich dwóch dni: ciemne - "nie wiem, nie wypowidam się" bo piłem je tylko w wersji řezané (pół na pół z jasnym) i brzmiało całkiem nieżle. Za to samo jasne - niepasteryzowne i niefiltrowane to po prostu poezja... Ponieważ poetą nie jestem ze szczegółami owej "poezji smaku" opisywać nie będę, ale medlesicke svetle stanowczo polecam!
Nie występuje w butelkach - tylko beczki!
Napić się go można w rzeczonej gospodzie przy browarze (klimat jak z serialu produkcji czechosłowackiej pt. "Pod jednym dachem" - starsi użytkownicy będą wiedzieć co mam na myśli), lub w muzeum lalek w pobliskim Chrudmiu.Last edited by skakacz; 2008-04-11, 00:25.
Comment
-
-
Bardzo się cieszę, że piwo jest dobre, co tylko przyspieszy moją rewizyte tam.
Aktualnie ten minibrowar jest na mojej ''czarnej liście'', bo podczas wizyty tam 4 lata temu, piwo najzwyczajniej w świecie było skwaszone, co skróciło pobyt do minimum.
Teraz jednak z opisów widzę że jest dużo lepiej ,więc trzeba go powtórzyć.
Comment
-
-
Knajpka taka jak lubie, prosto acz konkretnie Budynek chyba parterowy, że to browar świadczy tylko tablica mała na bramie i reklama przy knajpce jak na zdjęciu no i cały "bajzel" na podwórku. Piwo bardzo smaczne i aromatyczne. Pan barman-może i piwowar czy własciciel od razu wie o co chodzi jak się peta pokazuje. Nie ma się co dziwić. Przez jakieś 20min jak tam byłem przyjechało 4 klientów z PETami. Jeden miał przynajmniej 6 1,5 butelek... Na jednym nalewaku już specjalnie przygotowany wężyk do takiego rozlewu także idzie to bardzo sprawnie. W samym lokalu w dniu powszednim koło 12 godziny może z 2 klientów ale za to piwo schodzi na wynos. Też kolejne miejsce do odwiedzenia kolejny raz!
Comment
-
-
O proszę jakie to proste - zamontować wężyk i już nie ma problemu. Szkoda, że niewielu wpada na tak proste pomysły i ma problemy z laniem piw do petów czy butelek na wynos."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi(...)Szkoda, że niewielu wpada na tak proste pomysły i ma problemy z laniem piw do petów czy butelek na wynos.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal Wyświetlenie odpowiedziW samym lokalu w dniu powszednim koło 12 godziny może z 2 klientów ale za to piwo schodzi na wynos.
Comment
-
-
Godziny otwarcia sie chyba nie zmienily- jak bylim tam kilka lat temu tez czekalismy prawie do zmroku
ART bedzie pamietal, bo go mianowano KOwcemLast edited by naczelnik; 2009-01-09, 23:24.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Ech jakiż nudny byłby świat gdyby wszystko było dostępne jak na tacy- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment