Český Těšín, Sokola Tumy, Pizerria Da Capo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4470

Český Těšín, Sokola Tumy, Pizerria Da Capo

Restauracja - Pizzeria DA CAPO ul. Sokola Tůmy 1183
    Drugi lokal w ramach sieci włoskich restauracji w Czechach (wcześniej omawiałem "bliźniaka" we Frydku-Mistku). Pomimo obcego na tym terenie charakteru, warto wstąpić na pysznego jak zawsze čepovaneho Budvara. Obsługa jest miła, nawet dla amatorów piwa bez dodatków.
    A do wyboru:
    - Budvar, Řezane poemat !!! a Tmave - 25 kČ
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2007-01-08, 13:58. Powód: Podział Tematu
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Related Topics

Collapse

• heckler
    Český Těšín, Štefanikova 877/3, Pivovar Baraba
    heckler
    Historia browaru sięga 2015 roku, właśnie wtedy to browar zaczął działać jako kontraktowy. Oczywiście była to sytuacja przejściowa, a właścicielom marzył się własny browar. Po zakupieniu budynku starego żłobka rozpoczęto jego remont, który w sumie trwa do dnia dzisiejszego .
    ...
    2022-01-10, 12:58
  • holycrap
    Český Těšín, ul. Lipova 1131, Pub Vopka
    holycrap
    Pub na terenie byłych koszar czechosłowackiej armii i teren i budynki sprawiają wrażenie zatrzymanego czasu. Jednak nie dla architektury odwiedziliśmy to miejsce 26 .10.2019r. Sprostuję godzinę sobotniego otwarcia pubu na 14.30 a nie jak podaje gugiel 14. My dojechaliśmy tam taxi z sympatycznym...
    2019-10-28, 19:44
  • AaLeX
    Nova Paka, Český Ležák Original
    AaLeX
    Nowość w polskim Aldi. Alkokol 5,4%, skład: woda, słód, chmiel. Spełnia zatem niemiecką normę. Napis "tylko w Aldi" sugeruje, że jest to piwo warzone dla tego marketu. Zapach chmielowy, barwa bursztynowa, piana niezła, na początku bardzo obfita. Smak bardzo ciekawy, ziołowa goryczka...
    2024-08-27, 13:46
  • heckler
    Český Brod, Tuchorazská 1433, Pivovar Český Brod
    heckler
    Według danych historycznych początki piwowarstwa w tym miasteczku sięgają przełomu XIII i XIV, natomiast zabudowania obecnego browaru można datować na rok 1884.
    Złote czasy dla browaru przypadły w okresie międzywojennym i dopiero po drugiej wojnie światowej sytuacja gospodarcza browaru...
    2019-09-09, 06:58
  • Warzywo
    Český Těšín, Nádražní 1166/2A, Restaurace Nádražní
    Warzywo
    Mówiłem już, że kocham Czechy? No i tu kolejny punkt - restauracje dworcowe, czego w Polsce prawie nie ma i nie wiem zupełnie dlaczego. A w Czechach na spokoju i w zawsze fajnym klimacie można sobie popijać czekając na pociąg, a jednocześnie będąc już praktycznie na peronie....
    2018-01-22, 13:21
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...