Czechy, Praga, Strahovské nádvoří 301/10, Klášterní pivovar Strahov

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • olie
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2011.06
    • 777

Ciekawostka 1: jak byłem ostatnio to bardziej się opłacało brać małe piwo niż duże

Ciekawostka 2: byłem świadkiem jak anglojęzyczny turysta przyszedł z pytaniem czy to u nich leją piwa pana Matuški i został skierowany do sąsiedniego lokalu, który udaje browar

Comment

• karol1000
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.09
      • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedzi
      Ciekawostka 1: jak byłem ostatnio to bardziej się opłacało brać małe piwo niż duże
      Jest tak od całkiem dawna.

Sam browar wraz z browarem u 3 ruzi są pod względem piwa absolutnie na najwyższym miejscu w Pradze i pewnie też w całej CR.
      LP

Comment

• telek
        Podpułkownik Chmielowy
        🥛🥛🥛
        • 2011.05
        • 565

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karol1000 Wyświetlenie odpowiedzi
        Jest tak od całkiem dawna.

Sam browar wraz z browarem u 3 ruzi są pod względem piwa absolutnie na najwyższym miejscu w Pradze
        Jest jeszcze Pivovarsky Dum.

Comment

• karol1000
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2007.09
          • 1823

Pivovarsky Dum?? nie no co ty, bylem z 3 razy i nic specjalnego w ich piwie nie zauwazylem
          Ostatnia zmiana dokonana przez karol1000; 2013-09-03, 15:36.
          LP

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

Zgadzam się z Karolem, Pivovarsky Dum generalnie jest w porządku, ale do poziomu Strahova i trzech róż się nie zbliża, Z tyuch odwiedzonych przeze mnie wyróżniłbym jeszcze u Medvidku - za świetny klimat, możliwość obejrzenia całego procesu powstawania piwa z poziomu piwiarni oraz bardzo dobre dwie stałe pozycje w klasycznych stylach.

Comment

• PragueBeer
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2013.09
              • 17

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
              Zgadzam się z Karolem, Pivovarsky Dum generalnie jest w porządku, ale do poziomu Strahova i trzech róż się nie zbliża, Z tyuch odwiedzonych przeze mnie wyróżniłbym jeszcze u Medvidku - za świetny klimat, możliwość obejrzenia całego procesu powstawania piwa z poziomu piwiarni oraz bardzo dobre dwie stałe pozycje w klasycznych stylach.
              Strahov absolutnie lider spośród wymienionych, fakt Piłem u nich wszystko co aktualnie mieli w ofercie i każde świetne, zwłaszcza obydwa ale'e i ciemne. U tří růží - bardzo fajnie miejsce, nie ma wielkiego tłoku i to jest plus, dobra obsługa, ale co do piw - świetne klasztorne, za to ciemne to czekolada i ciężko się pije, pils bez rewelacji. U Medvidku - piwa ok, ale klimat nastawiony na turystów i fatalna przez to obsługa! chciałem zjeść luncj ok. 14 i kelner powiedział że już o tej godzinie nie ma... faktycznie jest do 15! wypiłem piwka i uciekłem... Pivovarsky Dum - największy zawód! w końcu tam poszedłem bo zawsze miałem dużo bliżej do Klubu, niestety w środku sami ruscy, ale bardziej chodzi o to co lali - większość smakowych i ciężko było się ogarnąć co jest a czego nie ma. Ja polecam Pivovarsky Klub - dużo lepsza atmosfera i od razu wiadomo co na kranach ;-)
              zdravím,
              kamarád s Žižkově

Comment

• Maggyk
                Szara Adminiscjencja
                🍼
                • 2004.05
                • 5618

Proszę o pisanie w tym wątku na temat Strahova. Inne lokale mają na forum swoje wątki (jak nie mają wątek należy założyć) i tamże można je opisywać. Z góry dziękuję

Ja z pewnością miło wspominać będę ten lokal, obsługa bez zarzutu a piwo naprawdę smaczne
                Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                Piwo domowe -
                Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Tomi45
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2011.07
                  • 165

Byłem tam w ostatni weekend (niestety - w restauracji ). Jest informacja że piwa tam sprzedawane to produkty sygnowane jako Matuska (wypiłem Raptora i nabyłem firmowe szkło Matuski). Z jednej strony drogo, a z drugiej - idealna lokalizacja.

Comment

• karol1000
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.09
                    • 1823

Serio? Czyli mowisz że wchodzileś bramą, minąłeś stoliki na zewnątrz i miałeś dwie opcje. W lewo sala z warzelnia w prawo restauracja. I że w tej właśnie restauracji nie sprzedają Strahovskiego piwa? Kurde muszą mieć naprawdę własne piwo w pełni wyprzedane żeby zdecydować się na kupno drogich piw od matuski.

Napewno nie pomyliłeś restauracji?
                    LP

Comment

• jacekwerner
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 2854

Chodzi zapewne o ten lokal : http://browar.biz/forum/showthread.p...ighlight=praga
                      Ochotnicza Straż Piwna
                      BAZA = 7446

Comment

• Tomi45
                        • 2011.07
                        • 165

Wszedłęm bramą, w prawo. Duży ogródek piwny cały opisany hasłami dot. piwa z własnego browaru. Teraz sobie przypomniałem że w bezpośrednim sąsiedztwie zaczynały się nieco inne parasole (jedne z drugimi praktycznie się stykały). No i tam pewnie były piwa z browaru klasztornego. Ale zawaliłem! (choć lany Raptor był świetny - lepszy niż kilka prób z butelki - to pewnie kwestia krótkiej"wytrzymałości" tego piwa na upływający czas).

Comment

• tmspoko
                          • 2009.09
                          • 207

Trzeba było przejść przez ten ogródek i wyjść na dziedziniec, potem kawałek w prawo i widać oznaczenie nad wejściem na dziedziniec browaru.
                          TMspoko

Comment

• Jimmy_jb
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2005.11
                            • 911

Świetne miejsce, na pewno trzeba odwiedzić. Bardzo dobra IPA - po lekkim przewietrzeniu nie nachalnie amerykańska, goryczkowa i bardzo pijalna. Półciemny Amber lager świetnie zbalansowany, pełny smak, lekka goryczka i przyjemne nuty karmelowe. Weizen bardzo klasyczny (dużo banana) i bardzo dobry. Zdecydowanie polecam piwowarski gulasz z knedlikami - porcja nie za duża ale bardzo smaczny.
                            Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• jacekwerner
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 2854

Pierwszy punkt sobotniego ( 21.03) programu.
                              Dotarliśmy około południa, w środku pełno, na ogródku było zdecydowanie luźniej i tu zasiedliśmy. Stały repertuarem obecnie są : Sv. Norbert jantarový, Sv. Norbert tmavý
                              ( obydwa : 0,25l/35 Kč; 0,4l/59 Kč ) i Sv. Norbert IPA ( 0,25l/35 Kč; 0,4l/59 Kč; chmiele : Amarillo i Cascade ), czwarte piwo warzone jest sezonowo – my trafiliśmy na Sv. Norbert Masopustní 16% Nakuřovaný Porter ( 0,25l/37 Kč; 0,4l/64 Kč; chmiele : Nugget, Palisade, Topaz ). Piwa nie są tu tanie ( prawdopodobnie najwyższe ceny w Pradze ) ale na pewno „warte grzechu”.
                              Ochotnicza Straż Piwna
                              BAZA = 7446

Comment

• Nieprzewidywalny
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2014.11
                                • 22

Trafiłem tu ponownie 05.07 pogoda piekna w ogródku były wolne z 2 stoliki wiec zajelismy jeden i zaraz pojawił sie miły kelner który na poczatku spytał w jakim jezyku rozmawiamy i o dziwo dobrze mówił po polsku Spróbowałem wszystkich dostepnych piw i osobiscie najlepiej podeszła mi IPA ale i pozostałe piwa były swietne: polotmave,tmawe,pszeniczne i summer red ale.Zadowolony i lżejszy na portfelu opusciłem lokal z mocnym postanowieniem zawitania tam przy nastepnym pobycie w Pradze Moim zdaniem punk obowiazkowy na piwnej mapie Pragi

Comment

Przetwarzanie...
                                X