Czechy, Olomouc, Nešverova 2, Hostinsky pivovar Moritz

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • qumil
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.05
    • 10

Moritz ma swój ogródek piwny przed lokalem, nie wiem czy to nowość, czy przeoczyłem gdzieś o tym informację. W środku jest dość przyjemnie, ale większość gości wybiera ogródek (o ile mogę tak stwierdzić po jednym pobycie). Bardzo ciekawe zakąski do piwa, pivni pes bardzo nam smakował, a także coś co było wegetariańskim tatarem, nie pomnę jak to się nazywało. Z piw najlepsza wg nas była 12-stka.

Comment

• qumil
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2013.05
      • 10

Podstawki nadal te same
      Attached Files

Comment

• Gringo
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2007.07
        • 2162

Piwa nadal trzymają wysoki poziom. Aktualnie w ofercie jasna 11 i 12-ka oraz półciemna jedenastka o nazwie Maisel.
        Lokal pustawy za to ogródek - full. Taka pogoda.
        Niestety w tym lokalu zjadłem najgorszego w życiu nakladanego hermelina, Konsystencja wskazywała brak marynowania, jakby ktoś je "nastawił" 15 minut przed spożyciem.

Comment

• heckler
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2012.09
          • 1907

Kolejna wizyta u Moritz-a. Tym razem można było spróbować trzech rodzajów piwa:

-Svetla 11-ka w cenie 37 / 27Kc.
          -Svetly lezak 12-ka w cenie 39 / 29Kc.
          -Polotmavy Maisel 11-ka w cenie 37 / 27Kc.

Jak dla mnie to tym razem najlepsze było polotmave. Pozostałe dwa piwa kompletnie bez wyrazu. Takie średniaki.
          W korytarzu za warzelnią możemy przez szybę obejrzeć otwarte kadzie.

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23960

Oferta piwna bez zmian, polotmave ok, 12tka taka sobie. Jest tez ogródek, ale obsługa z cukru i trakcie letniego niedzielnego deszczu zwijają manatki, więc trzeba aię gniezdzic w bądź co bądź przytulnym ale gorącym wnętrzu.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Shedao
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              🥛🥛🥛🥛
              • 2007.09
              • 915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qumil Wyświetlenie odpowiedzi
              Moritz ma swój ogródek piwny przed lokalem, nie wiem czy to nowość, czy przeoczyłem gdzieś o tym informację. W środku jest dość przyjemnie, ale większość gości wybiera ogródek (o ile mogę tak stwierdzić po jednym pobycie).
              Tak zrobiłem i ja

Oferta piwna się nie zmieniła. Piłem 11 i 12 - były dobre, choć nie zapadły mi w pamięć jako specjalnie pyszne. Ot, klasyka.

Problemu z miejscami nie było: lokal prawie pusty, ogródek w połowie (a było to sobotnie popoludnie). Obsluga sprawna. Ciężko mi napisać coś więcej o tym miejscu. Bardzo standardowy czeski browarek.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23960

Piwa w porządku, pszenicy brak
                Moritz we mgle
                Attached Files
                Last edited by ART; 2022-11-19, 21:49.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• heckler
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2012.09
                  • 1907

Na kranach trzy piwa: jasna 11-ka, jasna 12-ka APL, oraz polotmava 11-ka , ceny przyzwoite, dwa pierwsze po 44/34 Kc , a APL 46/36 Kc.
                  Próbowane oba jasne i muszę przyznać, że 11-ka im się udała, bardzo smaczne, goryczkowe piwko. APL również pyszny

Na zdjeciach oba jasne, oraz otwarte kadzie .
                  Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
                  X