Moritz ma swój ogródek piwny przed lokalem, nie wiem czy to nowość, czy przeoczyłem gdzieś o tym informację. W środku jest dość przyjemnie, ale większość gości wybiera ogródek (o ile mogę tak stwierdzić po jednym pobycie). Bardzo ciekawe zakąski do piwa, pivni pes bardzo nam smakował, a także coś co było wegetariańskim tatarem, nie pomnę jak to się nazywało. Z piw najlepsza wg nas była 12-stka.
Czechy, Olomouc, Nešverova 2, Hostinsky pivovar Moritz
Collapse
X
-
Piwa nadal trzymają wysoki poziom. Aktualnie w ofercie jasna 11 i 12-ka oraz półciemna jedenastka o nazwie Maisel.
Lokal pustawy za to ogródek - full. Taka pogoda.
Niestety w tym lokalu zjadłem najgorszego w życiu nakladanego hermelina, Konsystencja wskazywała brak marynowania, jakby ktoś je "nastawił" 15 minut przed spożyciem.
Comment
-
-
Kolejna wizyta u Moritz-a. Tym razem można było spróbować trzech rodzajów piwa:
-Svetla 11-ka w cenie 37 / 27Kc.
-Svetly lezak 12-ka w cenie 39 / 29Kc.
-Polotmavy Maisel 11-ka w cenie 37 / 27Kc.
Jak dla mnie to tym razem najlepsze było polotmave. Pozostałe dwa piwa kompletnie bez wyrazu. Takie średniaki.
W korytarzu za warzelnią możemy przez szybę obejrzeć otwarte kadzie.
Comment
-
-
Oferta piwna bez zmian, polotmave ok, 12tka taka sobie. Jest tez ogródek, ale obsługa z cukru i trakcie letniego niedzielnego deszczu zwijają manatki, więc trzeba aię gniezdzic w bądź co bądź przytulnym ale gorącym wnętrzu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qumil Wyświetlenie odpowiedziMoritz ma swój ogródek piwny przed lokalem, nie wiem czy to nowość, czy przeoczyłem gdzieś o tym informację. W środku jest dość przyjemnie, ale większość gości wybiera ogródek (o ile mogę tak stwierdzić po jednym pobycie).
Oferta piwna się nie zmieniła. Piłem 11 i 12 - były dobre, choć nie zapadły mi w pamięć jako specjalnie pyszne. Ot, klasyka.
Problemu z miejscami nie było: lokal prawie pusty, ogródek w połowie (a było to sobotnie popoludnie). Obsluga sprawna. Ciężko mi napisać coś więcej o tym miejscu. Bardzo standardowy czeski browarek.
Comment
-
-
Last edited by ART; 2022-11-19, 21:49.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
👍 1
Comment
-
-
Na kranach trzy piwa: jasna 11-ka, jasna 12-ka APL, oraz polotmava 11-ka , ceny przyzwoite, dwa pierwsze po 44/34 Kc , a APL 46/36 Kc.
Próbowane oba jasne i muszę przyznać, że 11-ka im się udała, bardzo smaczne, goryczkowe piwko. APL również pyszny
Na zdjeciach oba jasne, oraz otwarte kadzie .
-
👍 1
Comment
-
Comment