Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
Czechy, Vojkovice 10, Hostinec a Minipivovar U Konička
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika virago535 Wyświetlenie odpowiedziHmm, w Cieszynie Czeskim? jakieś sugestie? bardzo chętnie!
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika virago535 Wyświetlenie odpowiedziHmm, w Cieszynie Czeskim? jakieś sugestie? bardzo chętnie! właśnie zgwałciłem szofera, więc myślę że raczej do pełna Pozwolę sobie, ponownie dziękując, zapytać czy możliwe jest u Konicka napełnienie, tytułem na wynos, 0,5 l butelek z krachlą? Tylko takie mam, petów raczej się boję
i nie wiem czy będa chcieli ci napałnić, teraz mają pełną lodówkę schłodzonych piw w specjalnych PET-ach 1,5 l - do piwa, z ciemnego brązowego tworzywa, z etykietami - wiec nie ma się czego bać - tylko śmiało brać!NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Też bym się nie bał tych PETów. Zwłaszcza po przyjemnych doświadczenia z petowym Rampusakiem, wcale nie gorszym niż beczkowy, oraz z całkiem poprawnym naszym Sarmackim. Trzeba też pamiętać, że oni to petują w specjalnej maszynie, a nie tak prosto z kranu. No chyba, że akurat u Konicka jest inaczej?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
W maszynie, nie z kranu. Stoi tego wielka przeszklona lodówa, zakrętki "dziewice",
na etykietach termin ważności 14 dni, ale da radę dłuże trzymać w chłodnym - tylko nagazowanie wtedy pozostaje małe (ja trzymałem ponad 3 tyg.) - ale i tak pewnie lepsze niż piwo nalewane z kranu, które właściwie trzeba wypić bardzo szybko.NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Minipivovar u Konicka, został dzisiaj nawiedzony, na cepu był Vranik, Grosak i co ciekawe 11,5blg Husar, według obsługi polotmave... nie było natomiast Ryzaka. Ogólnie wrażenie spoko, bagażnik zaPETowany a szoferowi jęzor przyklejał się do stolika...
W PETach cały dostępny asortyment
Comment
-
-
Od piątku 17.12.2010 u Konicka dostępny VÁNOČNÍ SPECIÁL 13%-světlé z okazji zbliżających się świąt. Wrażenia jak najbardziej pozytywne! Byliśmy z kumplem pierwszymi gośćmi w piątek, którzy mogli skosztować tego okazjonalnego wyrobu; piwo wyraziste, z wyraźną goryczką. Do nabycia również w petach, aczkolwiek nie wiem jak długo jeszcze ponieważ zainteresowanie tematem było w piątek naprawdę spore, a prawdziwe pielgrzymki do tej "piwnej Mekki" dość szybko czyściły lodówkę tak więc chętni niech się spieszą! Jak się komuś nie uda może spróbować końcem roku od 30 grudnia ma być ČMELÁK 12%-MEDOVÉ! Jedyny minusik to ciemny Vranik, wyjątkowo rozwodniony i bez smaku. To pierwsza taka wpadka u Konicka, co nie zmienia jednak faktu, że jest to jedno z bardziej interesujących miejsc po drugiej stronie Olzy.
Comment
-
-
VÁNOČNÍ SPECIÁL i ČMELÁK wciąż w ofercie (1,5 l PET w cenie 75 koron). A także nowość, biurkowy kalendarz piwosza - na 50 stronach opisane browary głównie restauracyjne (na każdy tydzień 1 browar) plus oznaczenie ciekawszych imprez piwnych w Czechach. Może wizualnie nie rzuca na kolana, ale ciekawa pozycja (cena 70 koron). W sobotę ok. 19-ej brak wolnych miejsc.
Specjał świąteczny smaczny, wyrazisty z mocną goryczką. Piwo miodowe - trudno orzec obiektywnie w nawale testowanych piw, ale zdaje się, że jak na czeskie piwo miodowość była wyjątkowo wyrazista, ale nie dominuje nad całością jak to jest np. w Ciechanie.
Comment
-
-
Oczywiście jako na pierwsze danie zupa czosnkowa (są 3 do wyboru). Ostatnio jadłem Kureci prsicka s broskvi a syrem i było to niczego sobie. Możesz też pytać o denni nabidky. Jak będziesz długo i dużo jesz to polecam Piramidke pana Sladka
Comment
-
-
Jak byliśmy ze dwa miesiące wstecz, były też dania ze strusia.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziJak byliśmy ze dwa miesiące wstecz, były też dania ze strusia.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No i ciekawe czy strusie jaja też były.
Comment
-
-
A czemu chcesz tam siedzieć aż 6 godzin? Nie masz ochoty ten czas wypełnić wypadem do Kozlovic albo Hukvaldów? Albo chociażby do Czeskiego Cieszyna, czy Ostrawy. Przez pogodę? Poza tym nikt jeszcze nie był (albo tego nie opisał) w RohovieOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-01-10, 13:38.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment