Czechy, Vojkovice 10, Hostinec a Minipivovar U Konička

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • woosaa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.07
    • 1555

    #76
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    A czemu chcesz tam siedzieć aż 6 godzin? Nie masz ochoty ten czas wypełnić wypadem do Kozlovic albo Hukvaldów? Albo chociażby do Czeskiego Cieszyna, czy Ostrawy. Przez pogodę? Poza tym nikt jeszcze nie był (albo tego nie opisał) w Rohovie
    Po pierwsze.Nie jadę sam
    Po drugie.Jadę pociągiem
    Po trzecie.Osobie która jedzie ze mną bardzo tam się podobało i chce tam posiedzieć trochę dłużej
    Po czwarte.Ostrava albo Cieszyn to następnym razem(może z tobą)
    PZDR
    mb WOS

    Comment

    • woosaa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.07
      • 1555

      #77
      No niestety piwek "świątecznych"w sobote już nie było.Od godz.12 był już prawie komplet.Obsługa szybka z możliwością porozumienia się po polsku.PZDR
      mb WOS

      Comment

      • Alexanderfeld
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.08
        • 173

        #78
        Od piątku (18.02) w Konicku można raczyć się okolicznościowym półciemnym specjalem Rauchenbier (Kouřový speciál 13 %) w cenie 25 kcz (mimo że na karcie stało 23 kcz, ale nie będę kruszył kopii o dwie korony). Piwko w każdym bądź razie warte odwiedzenia browaru mimo mroźnej aury. Moim zdaniem lepsze nawet od półciemnego Grosaka robionego tam na stałe. Kouřove miało ciekawy smak, z dobrze zbalansowaną goryczką i wyczuwalnym aromatem dymionego słodu. Dostępne również tradycyjnie w petach, jeśli ktoś nie ma czasu lub możliwości spróbować je na miejscu.

        Comment

        • Adi78
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2009.09
          • 39

          #79
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedzi
          Oczywiście jako na pierwsze danie zupa czosnkowa (są 3 do wyboru). Ostatnio jadłem Kureci prsicka s broskvi a syrem i było to niczego sobie. Możesz też pytać o denni nabidky. Jak będziesz długo i dużo jesz to polecam Piramidke pana Sladka
          Danhaj DZIĘKI za typ z tą czosnkową(byłem tam 3 razy i nigdy nie hledalem w menu polevki)-wczoraj byłem z kolegą i smakowała mi tak wybornie jak moja prvni cesnecka jedzona w CR w 2006r.
          Niestety nie było już Kouroveho specialu.
          Ostatnia zmiana dokonana przez Adi78; 2011-02-27, 09:17.

          Comment

          • Jurandofil
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🍼
            • 2007.10
            • 977

            #80
            24.03.2011

            Albo tego dnia byłem chory, albo coś się stało z Ryzakem
            Koledzy, którzy przybyli na koniec dnia również mieli wątpliwości...

            To nadal jest fantastyczne i świetne Pivo, ale według mojej oceny, jeszcze kilka miesięcy temu było lepsze. Woda użyta się z zmieniła? Tu już wypowiedzą się specjaliści. Dla mnie Ryzak był - mówiąc najprościej - nie tak wyrazisty jak zawsze.
            Może to tylko moje zagubienie w tym smaku?
            Zobaczymy w przyszłości!

            Na degustację Piv konickovych mieliśmy aż trzy dni, bo zatrzymaliśmy się na noclegi.
            Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

            Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
            Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

            Comment

            • docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

              #81
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedzi
              Może to tylko moje zagubienie w tym smaku?
              Zobaczymy w przyszłości!
              Ryzak dostępny ostatnio w Czeskiej Baszcie był bardzo wyrazisty i smakowity więc może to tylko chwilowa wpadka.
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

              Comment

              • Adi78
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2009.09
                • 39

                #82
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedzi
                Albo tego dnia byłem chory, albo coś się stało z Ryzakem
                Koledzy, którzy przybyli na koniec dnia również mieli wątpliwości...

                To nadal jest fantastyczne i świetne Pivo, ale według mojej oceny, jeszcze kilka miesięcy temu było lepsze. Woda użyta się z zmieniła? Tu już wypowiedzą się specjaliści. Dla mnie Ryzak był - mówiąc najprościej - nie tak wyrazisty jak zawsze.
                Może to tylko moje zagubienie w tym smaku?
                Zobaczymy w przyszłości!

                Na degustację Piv konickovych mieliśmy aż trzy dni, bo zatrzymaliśmy się na noclegi.
                A jak wygląda u nich cena noclegów?

                Comment

                • abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10863

                  #83
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Adi78 Wyświetlenie odpowiedzi
                  A jak wygląda u nich cena noclegów?
                  Kilka lat temu tam nocowaliśmy: http://www.browar.biz/forum/showpost...05&postcount=3
                  Piwna turystyka według abernackiego

                  Comment

                  • Adi78
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2009.09
                    • 39

                    #84
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dzięki

                    Comment

                    • Jurandofil
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      🍼
                      • 2007.10
                      • 977

                      #85
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Adi78 Wyświetlenie odpowiedzi
                      A jak wygląda u nich cena noclegów?
                      350Kc / osoba / noc ze śniadaniem.
                      My już sobie wypracowaliśmy zniżkę poprzednimi wizytami: 300Kc / osoba / noc ze śniadaniem ;o)
                      Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

                      Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                      Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

                      Comment

                      • Jurandofil
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        🍼
                        • 2007.10
                        • 977

                        #86
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ryzak dostępny ostatnio w Czeskiej Baszcie był bardzo wyrazisty i smakowity więc może to tylko chwilowa wpadka.
                        No właśnie w Polsce był w porządku...
                        i to mnie zastanawia.
                        Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

                        Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                        Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

                        Comment

                        • klaus8
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2011.04
                          • 7

                          #87
                          Konicek - Vojkovice

                          Witam,
                          byłem u konicka jakieś 2 tygodnie temu (piątek) z 3 razy przesadzali nas od jednego stolika do drugiego, wydawało się że knajpa na totalnym odludziu, a tu na wszystkich stolikach rezerwacja, jedzenie - wyśmienite - jedno z najlepszych jakie spożywałem w Czechach (w końcu to gospodarstwo agroturystyczne), w beskid morawski blisko (łącze śmiganie po górach z degustacją piw czeskich i słowackich), mam to szczęście że mieszkam w stolicy podbeskidzia i mam blisko - także piwko czeskie kupuję sobie w czeskim cieszynie, polecam konicka za świetne piwo, jedzenie i klimat gospody.
                          P.S. w B.-B. od kwietnia startuje mini browar na placu ZWM, oczywiście będzie serwował piwo Bielitz.

                          Comment

                          • kiszot
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🍼🍼
                            • 2001.08
                            • 8115

                            #88
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika klaus8 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Witam, mam to szczęście że mieszkam w stolicy podbeskidzia i mam blisko
                            Nie ma czegoś takiego jak podbeskidzie.
                            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                            Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                            So von Natur, Natur in alter Weise,
                            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                            Comment

                            • VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

                              #89
                              Idzie Idzie Podbeskidzie
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                              Comment

                              • maaniek
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2010.11
                                • 118

                                #90
                                W niedzielę 10 kwietnia ponownie odwiedziliśmy Konicka, tym razem oprócz standardowych piwek można było skosztować Světlý Speciál NETOPÝR 14% za 25Ksc. Tak goryczkowego piwa w życiu nie piłem
                                Jak zwykle pyszne jedzenie, pełno ludzi, rotacja non stop i cztery kelnerki nalewające piwko z niesamowitą pianą!
                                Przed wejściem rowery nie mieściły się w stojakach, a piękna pogoda zachęcała do degustacji na zewnątrz. Jedno jest pewne, nie ma sensu tam jechać na 1 dzień - niesamowicie żal wracać do domu

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X