Vojkovice 10, Hostinec a Minipivovar U Konička

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • virago535
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.11
    • 4

    #61
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Najpierw odwiedzić Vojkovice, a potem można jeszcze "poprawić" w Czeskim Cieszynie
    Hmm, w Cieszynie Czeskim? jakieś sugestie? bardzo chętnie! właśnie zgwałciłem szofera, więc myślę że raczej do pełna Pozwolę sobie, ponownie dziękując, zapytać czy możliwe jest u Konicka napełnienie, tytułem na wynos, 0,5 l butelek z krachlą? Tylko takie mam, petów raczej się boję

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13963

      #62
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika virago535
      Hmm, w Cieszynie Czeskim? jakieś sugestie? bardzo chętnie!

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • strzelczyk76
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.11
        • 823

        #63
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika virago535
        Hmm, w Cieszynie Czeskim? jakieś sugestie? bardzo chętnie! właśnie zgwałciłem szofera, więc myślę że raczej do pełna Pozwolę sobie, ponownie dziękując, zapytać czy możliwe jest u Konicka napełnienie, tytułem na wynos, 0,5 l butelek z krachlą? Tylko takie mam, petów raczej się boję
        nie warto się bawić w 0,5 - przy tej pianie - to napełnianie może trwać długo...
        i nie wiem czy będa chcieli ci napałnić, teraz mają pełną lodówkę schłodzonych piw w specjalnych PET-ach 1,5 l - do piwa, z ciemnego brązowego tworzywa, z etykietami - wiec nie ma się czego bać - tylko śmiało brać!
        NORMALNOŚĆ



        Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13963

          #64
          Też bym się nie bał tych PETów. Zwłaszcza po przyjemnych doświadczenia z petowym Rampusakiem, wcale nie gorszym niż beczkowy, oraz z całkiem poprawnym naszym Sarmackim. Trzeba też pamiętać, że oni to petują w specjalnej maszynie, a nie tak prosto z kranu. No chyba, że akurat u Konicka jest inaczej?

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • strzelczyk76
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.11
            • 823

            #65
            W maszynie, nie z kranu. Stoi tego wielka przeszklona lodówa, zakrętki "dziewice",
            na etykietach termin ważności 14 dni, ale da radę dłuże trzymać w chłodnym - tylko nagazowanie wtedy pozostaje małe (ja trzymałem ponad 3 tyg.) - ale i tak pewnie lepsze niż piwo nalewane z kranu, które właściwie trzeba wypić bardzo szybko.
            NORMALNOŚĆ



            Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

            Comment

            • virago535
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.11
              • 4

              #66
              Minipivovar u Konicka, został dzisiaj nawiedzony, na cepu był Vranik, Grosak i co ciekawe 11,5blg Husar, według obsługi polotmave... nie było natomiast Ryzaka. Ogólnie wrażenie spoko, bagażnik zaPETowany a szoferowi jęzor przyklejał się do stolika...
              W PETach cały dostępny asortyment

              Comment

              • Alexanderfeld
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2009.08
                • 173

                #67
                Od piątku 17.12.2010 u Konicka dostępny VÁNOČNÍ SPECIÁL 13%-světlé z okazji zbliżających się świąt. Wrażenia jak najbardziej pozytywne! Byliśmy z kumplem pierwszymi gośćmi w piątek, którzy mogli skosztować tego okazjonalnego wyrobu; piwo wyraziste, z wyraźną goryczką. Do nabycia również w petach, aczkolwiek nie wiem jak długo jeszcze ponieważ zainteresowanie tematem było w piątek naprawdę spore, a prawdziwe pielgrzymki do tej "piwnej Mekki" dość szybko czyściły lodówkę tak więc chętni niech się spieszą! Jak się komuś nie uda może spróbować końcem roku od 30 grudnia ma być ČMELÁK 12%-MEDOVÉ! Jedyny minusik to ciemny Vranik, wyjątkowo rozwodniony i bez smaku. To pierwsza taka wpadka u Konicka, co nie zmienia jednak faktu, że jest to jedno z bardziej interesujących miejsc po drugiej stronie Olzy.

                Comment

                • danhaj
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2010.04
                  • 620

                  #68
                  VÁNOČNÍ SPECIÁL i ČMELÁK wciąż w ofercie (1,5 l PET w cenie 75 koron). A także nowość, biurkowy kalendarz piwosza - na 50 stronach opisane browary głównie restauracyjne (na każdy tydzień 1 browar) plus oznaczenie ciekawszych imprez piwnych w Czechach. Może wizualnie nie rzuca na kolana, ale ciekawa pozycja (cena 70 koron). W sobotę ok. 19-ej brak wolnych miejsc.
                  Specjał świąteczny smaczny, wyrazisty z mocną goryczką. Piwo miodowe - trudno orzec obiektywnie w nawale testowanych piw, ale zdaje się, że jak na czeskie piwo miodowość była wyjątkowo wyrazista, ale nie dominuje nad całością jak to jest np. w Ciechanie.
                  Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

                  www.czechforum.pl

                  Comment

                  • woosaa
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2005.07
                    • 1557

                    #69
                    Mam nadzieję że VÁNOČNÍ SPECIÁL i ČMELÁK będą jeszcze w sobotę.Co polecacie do jedzenia?bo będę tam kilka ładnych godzin.PZDR
                    mb WOS

                    Comment

                    • danhaj
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2010.04
                      • 620

                      #70
                      Oczywiście jako na pierwsze danie zupa czosnkowa (są 3 do wyboru). Ostatnio jadłem Kureci prsicka s broskvi a syrem i było to niczego sobie. Możesz też pytać o denni nabidky. Jak będziesz długo i dużo jesz to polecam Piramidke pana Sladka
                      Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

                      www.czechforum.pl

                      Comment

                      • ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 24016

                        #71
                        Jak byliśmy ze dwa miesiące wstecz, były też dania ze strusia.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13963

                          #72
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                          Jak byliśmy ze dwa miesiące wstecz, były też dania ze strusia.
                          Z pštrosa ?

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          • danhaj
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.04
                            • 620

                            #73
                            No i ciekawe czy strusie jaja też były.
                            Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

                            www.czechforum.pl

                            Comment

                            • woosaa
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2005.07
                              • 1557

                              #74
                              Dzięki WIELKIE.Będę tam z 6h,więc ta piramidka mnie zaciekawiła.PZDR
                              mb WOS

                              Comment

                              • Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13963

                                #75
                                A czemu chcesz tam siedzieć aż 6 godzin? Nie masz ochoty ten czas wypełnić wypadem do Kozlovic albo Hukvaldów? Albo chociażby do Czeskiego Cieszyna, czy Ostrawy. Przez pogodę? Poza tym nikt jeszcze nie był (albo tego nie opisał) w Rohovie
                                Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-01-10, 13:38.

                                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • dadek
                                  Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                                  dadek
                                  Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                                  2023-11-22, 05:14
                                • Ahumba
                                  2024.11.30 - Warszawa, Kranoprzejęcie Pivovar Konicek Vojkovice
                                  Ahumba
                                  Pierwszy raz w Czeskiej Piviarni od godz. 16:00 ze wszystkich kranów poleją się piwka z browaru Koníček.
                                  1.Koníček - Štědrok 24% Mocne
                                  2. Koníček - Hatatitla 14° IPA
                                  3. Koníček Ryzák 11° Jasne
                                  4. Koníček Grošák 14° Półciemne
                                  5. Koníček Vraník 12° Ciemne
                                  6. Koníček...
                                  Start
                                  2024-11-30
                                  Koniec
                                  2024-11-30
                                  Adres
                                  Warszawa, Ks. J,Popiełuszki 19/21
                                  2024-11-26, 16:46
                                • heckler
                                  Vojkovice, Vojkovice 49, Minipivovárek Koňovárek
                                  heckler
                                  Historia Koníčkův dvůr sięga aż 1798 roku, ale do poczytania o jego długiej historii zainteresowanych odsyłam na internetową stronę nowego browarku Koňovárek.
                                  Teraźniejsza historia dworu zaczęła się w listopadzie 2016 roku kiedy to właściciel Pivovaru Koníček Mojmír Velký...
                                  2018-09-11, 07:58
                                • Blackbeard
                                  U Koníčka, Višňák
                                  Blackbeard
                                  Ekstrakt: 10,5 %. Alkohol: 4 %.

                                  Kolor: Wiśniowy, widoczne delikatne zmętnienie.
                                  Piana: Biała, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Trwała, oblepia szkło i tworzy na tafli piwa ładny kożuszek.
                                  Zapach: Intensywny - dominują wiśnie, a do nich dochodzi słód.
                                  Smak: Słody...
                                  2020-07-05, 15:55
                                • Blackbeard
                                  U Koníčka, Hucul
                                  Blackbeard
                                  Ekstrakt: 13%. Alkohol: 5,3 %.
                                  Single hop - Kazbek

                                  Kolor: Cieszący oko pomarańcz, zmętnienie widoczne gołym okiem.
                                  Piana: Biała, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Po jakichś 2 minutach od przelania do szkła zostaje z niej pierścionek przy obrzeżach kielicha i...
                                  2020-06-20, 19:45
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...