Vojkovice 10, Hostinec a Minipivovar U Konička
Collapse
X
-
Od piątku (18.02) w Konicku można raczyć się okolicznościowym półciemnym specjalem Rauchenbier (Kouřový speciál 13 %) w cenie 25 kcz (mimo że na karcie stało 23 kcz, ale nie będę kruszył kopii o dwie korony). Piwko w każdym bądź razie warte odwiedzenia browaru mimo mroźnej aury. Moim zdaniem lepsze nawet od półciemnego Grosaka robionego tam na stałe. Kouřove miało ciekawy smak, z dobrze zbalansowaną goryczką i wyczuwalnym aromatem dymionego słodu. Dostępne również tradycyjnie w petach, jeśli ktoś nie ma czasu lub możliwości spróbować je na miejscu.Comment
-
Niestety nie było już Kouroveho specialu.Ostatnia zmiana dokonana przez Adi78; 2011-02-27, 09:17.Comment
-
24.03.2011
Albo tego dnia byłem chory, albo coś się stało z Ryzakem
Koledzy, którzy przybyli na koniec dnia również mieli wątpliwości...
To nadal jest fantastyczne i świetne Pivo, ale według mojej oceny, jeszcze kilka miesięcy temu było lepsze. Woda użyta się z zmieniła? Tu już wypowiedzą się specjaliści. Dla mnie Ryzak był - mówiąc najprościej - nie tak wyrazisty jak zawsze.
Może to tylko moje zagubienie w tym smaku?
Zobaczymy w przyszłości!
Na degustację Piv konickovych mieliśmy aż trzy dni, bo zatrzymaliśmy się na noclegi.
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Albo tego dnia byłem chory, albo coś się stało z Ryzakem
Koledzy, którzy przybyli na koniec dnia również mieli wątpliwości...
To nadal jest fantastyczne i świetne Pivo, ale według mojej oceny, jeszcze kilka miesięcy temu było lepsze. Woda użyta się z zmieniła? Tu już wypowiedzą się specjaliści. Dla mnie Ryzak był - mówiąc najprościej - nie tak wyrazisty jak zawsze.
Może to tylko moje zagubienie w tym smaku?
Zobaczymy w przyszłości!
Na degustację Piv konickovych mieliśmy aż trzy dni, bo zatrzymaliśmy się na noclegi.
Comment
-
-
Kilka lat temu tam nocowaliśmy: http://www.browar.biz/forum/showpost...05&postcount=3Comment
-
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?Comment
-
-
Konicek - Vojkovice
Witam,
byłem u konicka jakieś 2 tygodnie temu (piątek) z 3 razy przesadzali nas od jednego stolika do drugiego, wydawało się że knajpa na totalnym odludziu, a tu na wszystkich stolikach rezerwacja, jedzenie - wyśmienite - jedno z najlepszych jakie spożywałem w Czechach (w końcu to gospodarstwo agroturystyczne), w beskid morawski blisko (łącze śmiganie po górach z degustacją piw czeskich i słowackich), mam to szczęście że mieszkam w stolicy podbeskidzia i mam blisko - także piwko czeskie kupuję sobie w czeskim cieszynie, polecam konicka za świetne piwo, jedzenie i klimat gospody.
P.S. w B.-B. od kwietnia startuje mini browar na placu ZWM, oczywiście będzie serwował piwo Bielitz.Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
W niedzielę 10 kwietnia ponownie odwiedziliśmy Konicka, tym razem oprócz standardowych piwek można było skosztować Světlý Speciál NETOPÝR 14% za 25Ksc. Tak goryczkowego piwa w życiu nie piłem
Jak zwykle pyszne jedzenie, pełno ludzi, rotacja non stop i cztery kelnerki nalewające piwko z niesamowitą pianą!
Przed wejściem rowery nie mieściły się w stojakach, a piękna pogoda zachęcała do degustacji na zewnątrz. Jedno jest pewne, nie ma sensu tam jechać na 1 dzień - niesamowicie żal wracać do domuComment