Czechy, Czeski Cieszyn, Hlavni Třida 3, U Huberta

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
    Jest to jedyne takie miejsce w Czeskim Cieszynie. Drugiego takiego trzeba szukać np w Ostrawie. Prawdopodobnie gdzieś w rejonie Hotelu Imperial.
    Zapewne chodzi o ten lokal: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=57292

Przechodziłem obok, ale nie wchodziłem, bo w końcu nie przyjechałem tam na Radegasta. Ale szkoda, że dopiero teraz się dowiedziałem o tym miejscu w Cieszynie. W porównaniu z Ostrawą miałem tam więcej czasu i na jeden kufel Radegasta w takiej postaci bym się skusił, zamiast męczyć się z nim w dworcowej restauracji.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• woosaa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.07
      • 1554

W sobotę rano w lokalu mało ludzi którzy akurat oglądali otwarcie ZIO na dużym tv.
      Ceny piw z beczki:
      - Radegast 24 Kč( 0.5 ) i 15 Kč ( 0.3)
      - Kozel černy 23 Kč i 14 Kč
      - Kozel svetly 19 Kč i 12 Kč
      Dwie fotki:jedna z piwami i druga z widokiem na bar
      Attached Files
      mb WOS

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13959

3 posty niżej piszę o tym, jak to żałuję, że tam nie wpadłem na Radegasta. Dzisiaj muszę napisać, coś odwrotnego. Jedno z najpodlejszych doświadczeń z czeskim piwem. Koszmar - sama woda i nic więcej. To ja już wolę polskie koncerniaki. Człowiek musi wyjechać 200 metrów za granicę by docenić, co ma
        A tak w ogóle to gdzie oni mają te tanki? Myślałem, że zaciekawię nimi oczy, a tu nic.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13959

Raczej pod koniec dnia.
          Nie wiem co dostałem, ale w karcie była chyba tylko 12-tka. Już nie pamiętam, jeśli były 10 i 12, to zamawiałem tę drugą. Rok temu piłem ją na dworcu i było równie niedobre. Tego dnia miałem do czynienia już z piwami z Kozlovic oraz Vojkovic, a chwilę potem już z Brackim. Na ich tle Radegast jest kompletnie bezpłciowy.
          Ale co tam, ta knajpa nie była głownym celem wyprawy w końcu i długo się wahałem czy ją odwiedzić, czy całkowicie darować sobie skosztowanie Radegasta. Ale ponieważ raz do roku sięgam po piwa, które mi już kiedyś nie podeszły...
          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-04-22, 09:36.

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13959

Już abstrahując od tego, że sam nie wiesz co piłeś
            Byłem pewny, ale wzbudziłeś moje wątpliwości.

moim zdaniem warto tam zaglądnąć i zobaczyć np jedyne tanki w Cz.Cieszynie z niepasteryzowanym piwem
            Tanki może i warto zobaczyć (chociaż takie cuda nie jeden raz w browarze można zobaczyć), ale czy od razu pić? 200 metrów dalej jest niepaster nieporównywalnie lepszy, aczkolwiek ze zwykłej beczułki.

Comment

• dzemek
              Porucznik Browarny Tester
              • 2010.12
              • 450

Może i racja, trochę z klimatu mordowni ten lokal coś ma ale mnie podobało się tam bardzo-wyśmienite piwo
              (Radegast Premium z pianą utrzymujacą się do końca). Ludzi sporo (sobota wieczór)-studenci, robotnicy, trochę Polaków.
              Dań nie próbowałem. O tankach nawet nie wiedziałem.

Comment

• Noriusz81
                • 2008.11
                • 388

Wracając z Austrii wpadliśmy tam na knedliczki...
                Co do wystroju - byłoby całkiem miło, gdyby nie kilka automatów do gier, które psuja wizerunek lokalu ;/ Przez to właśnie często zaglądają tam dziwne typy (często z Azji) utapiając pieniądze.
                Ale teraz pozytywy - znakomite piwo lane - Radegast 12 w cenie 24 kcz. Z jedzenia próbowaliśmy knedliki z gulaszem i mogę szczerze polecić
                Jeśli chcecie płacić w złotówkach - przelicznik wynosi: 1 kcz = 0,20 zł (pomimo, iż w kantorach korona jest po 0,16 zł).
                Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
                Liczba kapsli z piw, które wypiłem:
                2286 ze 162 krajów
                Noriuszowe piwa - zdobyte kraje

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Noriusz81
                  Jeśli chcecie płacić w złotówkach - przelicznik wynosi: 1 kcz = 0,20 zł (pomimo, iż w kantorach korona jest po 0,16 zł).
                  Co za jedno piwo daje prawie 1 zł różnicy, nie mówiąc już o knedlikach. 200 metrów dalej, po polskiej stronie jest kilka kantorów.
                  Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-01-08, 16:43.

Comment

• dzemek
                    • 2010.12
                    • 450

Byłem tam nie dawno i spróbowałem knedliczków z gulaszem. Cud, po prostu pychota. Do tego lany Radegast. Może i ma trochę klimatu mordowni ale ja zawsze siadam w tej salce na samym końcu (chyba dla niepalących) i żadnych nieprzyjemności nigdy nie miałem. Przyjemnie można spędzic czas w tym miejscu.

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Z zewnątrz miejsce oferuje wrażenia klasycznej czeskiej gospody. Wewnątrz niestety za świeżo, za sterylnie za mało atmosfery. Jedzenie dobre. Radegast akceptowalny.
                      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13959

Co do tanków, to nie wiem czy to zaniedbanie, czy im się zepsuły, ale strona Radegasta podaje, że jedynym miejscem z tankami w Czeskim Cieszynie jest Restaurace Kusyca na osiedlu Svibice.

Comment

• Jurandofil
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          🍼
                          • 2007.10
                          • 977

Właśnie piję Radegasta polotmaveho special hořki z tanku. Trzyma poziom ceskeho koncerniaka Natomiast wystrój i klimat knajpy, smak jedzenia i jego niskie ceny oceniam na poziomie ponad bardzo dobrym.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Jurandofil; 2013-12-23, 12:08.
                          Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                          Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• darekd
                            🍺🍺🍺
                            • 2003.02
                            • 12706

"Półciemne" ? - czyżby zmienili barwę?
                            wygląda na półciemne:

Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; 2014-01-06, 23:29.

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13959

W tym to miejscu kilkukrotnie bawiło się PSPD spożywając Radegasta w większych ilościach. Niektórym nawet bardzo przypadł do gustu, wywołując we mnie konsternację.
                              W lokalu zmiana - tylna sala została przebudowana, a na jej końcu za szybą podświetlaną zieloną poświatą dumnie prezentują się 4 radegastowe tanki wyszynkowe. Jest też termometr z wariującymi wskazaniami. Lokal serwuje także Kozela jasnego (nie informują czy 11 czy 12) oraz ciemnego (czyli 10). Te już zapewne z kegów, ale nie pytałem, bo i pić nie zamierzałem. Radegast 12 kosztuje 27 Kc.
                              Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-03-25, 22:23.

Comment

• zgoda
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.05
                                • 3516

Jedzenie faktycznie pycha, i tanio.
                                Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

Przetwarzanie...
                                X