MINIPIVOVAR VENDELIN KRKOSKA, ul Lukasovska 43, dojazd autobus 15 (około 10 minut od centrum) Piwo ciemne (barwa i piana w typie stouta ale smaku nie podejmuję się określać, mnie po prostu zamroczyło – chociaż żeby jedno takie w Polsce było). W zimę knajpa była nieczynna, udało nam się spróbować piwa niemalże, że w domu ale gospodyni nie była zbyt zadowolona. Sprzedają fajne szklanki ale nie ma podstawek. Przepyszne piwo i chętnie bym tam jeszcze wrócił na nie ale już jak będzie knajpa czynna. Podobno można się go napić w Czeskiej Hospodzie w centrum Liberca (też jest na mapce zaznaczona). Nie udało nam się tam nigdy znaleźć wolnego miejsca (i siedziały zakapiory czeskie)
Czechy, Liberec, Lukašovská 43, Rodinný minipivovar - Vendelín Krkoška
Collapse
X
-
Czechy, Liberec, Lukašovská 43, Rodinný minipivovar - Vendelín Krkoška
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
Czy wiadomo może czy przybrowarniana karczma jest już czynna i w jakich godzinach?
Bliskość do miejsca zlotu zachęca do odwiedzin browaru
-
-
Lektura serwisów czeskich wskazuje, że jest czynny. Są gdzieś nawet zdjęcia pijących na ogródku. Wydaje mi się też, że w Czeskiej Hospodzie w LIbercu jest też to piwko. Sprawdzę jeszcze dokładniej"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
I byłoby super jak by się około zlotowo wybrać do Liberaca albo przynajmniej w parę osób bo Liberec wart jest zobaczenia"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Ja nawet byłem w tym browarze - polecam było miło i nawet obrus dostałem"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziI byłoby super jak by się około zlotowo wybrać do Liberaca albo przynajmniej w parę osób bo Liberec wart jest zobaczenia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziw Czeskiej Hospodzie w LIbercu jest też to piwko... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Panowie zdaję się, że odbiegacie nieco od tematu, nieładnie nieładnie.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Właściciel minibrowaru, Pan Vendelin doczekał się ulicy Swojego imienia, jednocześnie minibrowar jakby nie było zmienił adres
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziWłaściciel minibrowaru, Pan Vendelin doczekał się ulicy Swojego imienia, jednocześnie minibrowar jakby nie było zmienił adres
http://www.browar.biz/galeria.php?id=13962
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziWłaściciel minibrowaru, Pan Vendelin doczekał się ulicy Swojego imienia, jednocześnie minibrowar jakby nie było zmienił adres
Comment
-
-
Piwo kwaśne niczym żona właściciela.
A pan sladek wzięty do roboty - malował ramy okienne.
Mieli jasne i rzezane. Skąd to drugie, skoro ciemnego nie było? Chyba powinno być oznaczone jako polotmave. Tak czy siak - obydwa to rozczarowanie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment