Czechy, Miletin, Namesti K. J. Erbena 98, Pivovar U bojiště 1866 Miletín

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

2016 będzie być może ostatnim rokiem działalności tego sympatycznego browarku. Przynajmniej pod dotychczasowymi właścicielami. Na stronie www jeszcze w zeszłym roku pojawiła się informacja, że od 2017 browar będzie do wynajęcia.
    Również tegoroczny wpis na facebooku określający lata działalności na 1997-2017 potwierdza, że tak właśnie będzie.
    Wielka szkoda, bo chyba żadne piwa w CR mi tak nie smakowały, jak właśnie miletińskie.
    Trzeba się jakoś zebrać i jeszcze raz tam zajechać.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• karol1000
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.09
      • 1823

Jak bylem kilka miesiecy temu to montowali zdaje sie jakis dodatkowy tank.
      Niestety nic sie nie dowiedzialem bo wlasciciel byl strasznie niemily i odechcialo mi sie z nim wogle gadac juz po pierwszym jego zdaniu.
      LP

Comment

• heckler
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2012.09
        • 1980

Pivovarska zahradka czynna codziennie od 13-21.30, sobota od 12-21.30, niedziela 12-18.
        W sobotę serwowali 12-kę i 10-kę w cenie odpowiednio 19 i 18Kc. Rewelacja, niepowtarzalny klimat i bardzo, bardzo smaczne piwo. Ma ,TO, coś. Do piwa polecam pysznego kurczaka z rożna.
        Jeżeli faktycznie mają coś pozmieniać i będzie warzył ktoś inny, to na pewno będzie to duża strata dla smakoszy czeskiej klasyki.

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12739

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          2016 będzie być może ostatnim rokiem działalności tego sympatycznego browarku. Przynajmniej pod dotychczasowymi właścicielami. Na stronie www jeszcze w zeszłym roku pojawiła się informacja, że od 2017 browar będzie do wynajęcia.
          Również tegoroczny wpis na facebooku określający lata działalności na 1997-2017 potwierdza, że tak właśnie będzie.
          Wielka szkoda, bo chyba żadne piwa w CR mi tak nie smakowały, jak właśnie miletińskie.
          Trzeba się jakoś zebrać i jeszcze raz tam zajechać.
          W związku z tym, że tu i ówdzie siewcy złych nowin przepowiadają koniec kultowego Miletina postanowiłem sprawdzić sprawę na miejscu. Przejeżdżałem tamtejsze okolice w lutym, zahaczyłem. Akurat wtedy nie wszystkimi drogami dało się dojechać, a ci co tam byli wiedzą, że nie każda droga prowadzi do Miletina... W końcu udało się. Na bramie do ogródka wisiały dwie kartki - jedna informowała że od 25 września jest zamknięta. Druga brzmi:

Pivni slavnosti 27.5.2017

Na koniec wpadłem obok do Sousedskeho domu, na kranie był Pytlak a na zapleczu... 1,5 l. butelki PET po napojach.

Wróciłem ocalony z zapasem i dobrą nowiną

ps. to może ktoś się wybiera tam w maju?

Comment

• heckler
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2012.09
            • 1980

Na obecną chwilę uległy zmianie godziny otwarcia ogródka piwnego.

Pon.-piątek od 16-21
            Sobota od 12-21
            Niedziela od 12-18

W sobotę można było się napić trzech bardzo dobrych piw w rewelacyjnej cenie:

-jasna 10-ka w cenie 19 / 15Kc
            -jasna 12-ka w cenie 21 / 17Kc
            -ciemna 13-ka w cenie 23 / 19Kc
            Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
            X