Plzen, Sady Pětatřicátníků 2, Bernard–In

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Plzen, Sady Pětatřicátníků 2, Bernard–In

Bernard In, znany również jako Restaurace Thalia usytuowany jest w bezpośrednim sąsiedztwie Teatru Wielkiego. Lokal oferuje pełną paletę piw z browaru Bernard z Humpolca. A więc do degustacji dostępne są: světlé 10, ležák 12, polotmavé 11, černý ležák 13, speciální světlý ležák 14 oraz kvasničove 12. Ceny od 20-28 Kc/0,5.

Z tych które próbowałem:
    Kvasnicove należy do grupy tych gorszych kvasnicovych oferownych przez niektóre czeskie browary, nie potrafiąc oddać swieżości i specyficznego smaku charakterystycznego dla tego typu piw.
    Ciemne miało ładną drobną pianę i lekki kawowy posmak ale wersja butelkowa jest dla mnie zdecydowanie lepsza.
    Dziesiątka charakteryzowała się potężna pianą, ładnym zapachem i co najważniejsze wyraźną, mocną goryczką. Było najlepsze z tych, które spróbowałem.

Jedzenie w średnim zakresie cenowym 80-110 Kc, ja zamówiłem sobie Ďábelská topinka s masovou směsí sypaná sýrem za 54 Kc - była wyśmienita!

Specjalnie opisałem ten lokal bo będąc w samym Humpolcu nie znalazłem baru/restauracji gdzie byłaby możliwość degustacji wszystkich rodzajów piw miejscowego browaru.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2007-08-16, 10:36. Powód: foto z www.restaurace-thalia.wz.cz
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Related Topics

Collapse

• darekd
    Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
    darekd
    Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
    ...
    2023-02-07, 23:16
  • anteks
    2025.02.08-09 - Sady, II Wielkopolski Konkurs Piw Domowych
    anteks
    -Grodziskie

- Wędzony porter bałtycki

- West Coast IPA

- Witbier

- Foreign Extra Stout

- Gose z owocami Altbier
    Start
    2025-02-08
    Koniec
    2025-02-09
    Adres
    sady logistyczna 21
    2024-12-09, 16:32
  • darekd
    Bernard, Extra hořký ležák 12%
    darekd
    Piwo po raz pierwszy uwarzono w zeszłym roku.

12% ekstr.
    5% alk.
    60 IBU

Chmiele: Agnus, Amarillo a Citra

Aromat - ziołowo/łodygowo/korzenny chmiel, trochę drożdży, lekki słód
    Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z długim kożuszkiem,...
    2024-11-22, 01:28
  • ART
    Sady, Barley Wine
    ART
    Późnojesienna aura sprzyja degustacji mocarzy, barley wine dawno u mnie nie gościł, więc jestem ciekaw.

Parametry 12 abv, 24blg, butelka 0,33l. Niefiltrowany niepasteryzowany.
    skład zasypu podany - słód jęczmienny, pszeniczny, owsiany, chmiel i drożdże już bez imienia.
    2024-12-07, 17:56
  • dadek
    Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
    dadek
    To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
    2022-09-08, 02:08
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...