Niestety wybór piw już od jakiegoś czasu jest kuriozalny. W czasie mojej wizyty na początku grudnia mieli 9 rodzajów piw z beki z czego cztery to po kolei: miodowe, imbirowe, czerwone i wiśniowe. Jedynym ciekawym wyborem okazał się kvasnicovy Krakonoš i specjalna 26° ze Zvíkova.
Czechy, Praga, Havlíčkovo nám. 7, Svet Piva (były Beer Club 300)
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
-
jak slusznie zauwazyles, jakos smetnie sie tam zrobilo...knajpa sie chyba tylko zapelnia jak jest mecz sparty w tv (hokej), tudziez zaraz po meczu (kibice sie zjezdzaja). generalnie nic ciekawego (zwlaszcze ze akurat sparta mnie bardzo malo interesuje) i przestalem odwiedzac...
...a szkoda bo ciekawy lokal jeszcze pol roku temu byl...ehh...
Comment
-
-
Lokal znowu zmienił nazwe na- ''Svet Piva''.
Mają własną stronę. http://www.svetpiva.com/cz/
Aktualnie dostępny asortyment z beczki, musze przyznać że imponujący.
Ce site web est à vendre ! svetpiva.com réunit des informations et annonces. Nous espérons que vous y trouverez les informations que vous recherchez !
19 rodzajów piw z minibrowarów i nie tylko..
Do tego spory wybór piw butelkowych.
Bardzo ciekawa promocja o nazwie: Svet Piva 230, 280 i 380.
Ce site web est à vendre ! svetpiva.com réunit des informations et annonces. Nous espérons que vous y trouverez les informations que vous recherchez !
Płacisz 280 kc. i od 11.00- 17.00 Pijesz tyle piwa z kija ile uważasz za słuszne.
Płacisz 280 kc. i ta sama sprawa tylko od 17.00 - do zamknięcia, a to bywa różnie w przedziale 23.00-0.00
I coś dla miłośników ''beton-baton''. Płacisz 380 i w dowolnych godzinach otwarcia, nie tylko że Możesz pić z kija ile dusza wlezie, to jeszcze do dyspozycji jest wódka,rum, śliwowica i inne mózgotrzepy które są dostępne w lokalu. Ufff, zrobiło mi się na samą myśl słabo...
Swoją drogą to oferta jak znalazł dla skandynawskich biur podróży organizujących weekendowe wypady tanimi liniami do Pragi.
Comment
-
-
Knajpa odwiedzona przy okazji majówki. Bardzo sympatyczny lokal, każdy wchodzący/wychodzący się wita/żegna ciepłym słowem. Miła obsługa, szafa grająca i rewelacyjny wybór piw. Skosztowałem warzonego przez nich Svetacka - kvasnicovą jedenastkę - był to mój pierwszy kontakt z tego typu piwem, dość lekkie w smaku, o kwaskowo zbożowym charakterze i intensywnie mętnej barwie. Następny był eksluzywnie warzony dla knajpy niefiltrowany lezak 12% z browaru Belecky Car - również bardzo smaczny o bardziej słodowym charakterze. Spróbowałem również rezanego kvasnicovego z browaru Harrachov, ale było dla mnie przeciętne oraz belgijskiego Triple'a. Żałowałem, że nie wziąłem sobie Kastana z Rychnova, gdyż poczęstowałem się jedynie od dziewczyny i smakował mi wybitnie, a później nie mogłem znaleźć tego piwa w innych miejscach. Oprócz Ciechana medovego, dostępne było również psenicne w tej samej cenie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziSkosztowałem warzonego przez nich Svetacka - kvasnicovą jedenastkę - był to mój pierwszy kontakt z tego typu piwem, dość lekkie w smaku, o kwaskowo zbożowym charakterze i intensywnie mętnej barwie.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Coraz więcej piw, chyba ze trzy nalewaki samoobsługowe - tzw. rychle pipy.
Uważam, że taki wybór to przegięcie Pomimo tylu piw, tylko jedno było kwaśne - czyli jest się czego uczyć - był to Antal 10 http://www.pivovary.info/prehled/studanka/studanka.htm
Mogłem go jednak wymienić na dowolne inne piwo. To że był tam Antal, świadczy o tym że są otwarci na najmniejsze minibrowary, co wiąże się jednak z ryzykiem. Z innych "maluchów" spróbowałem produkty z Pacova, Permony, Jakuba, negra z Przerowa. Starałem się wszystko zapamiętać, ale po pewnym czasie to nawet notatki są trudno do rozszyfrowania. Mile wspominam pomarańczowego Permona, taki pomarańczowo-biszkoptowy, zresztą jest tam dużo piw "owocowych". Jednak dla mnie jedno takie piwo na dzień wystarczy. Ogólnie - obecnie jeśli chodzi o wybór piw są liderami w Pradze. Cenowo najdroższe piwa podchodzą pod 50 kc.
Comment
-
-
Odwiedziłem tenże lokal w ostatni weekend października. Wybór piw rzeczywiście robi wrażenie. O ile dobrze pamiętam w ofercie były 24 piwa beczkowe - od czeskich minibrowarów do Schlenkerla i belgijskich. Ceny równeż zróżnicowane - od 40 do 150 koron. Co ciekawe byłem w tym przybytku, razem z bratem, w sobotę, w godzinach ok. 19 - 21. W tym czasie przez lokal przewinęło się 6 (słownie: sześć) osób, wyłącznie "tambylcy". Brak turystów mi nie przeszkadzał, ale zastanawiam się jak knajpa z tyloma podpiętymi piwami daje radę funkcjnować. Widocznie tak słabe obłożenie to wyjątek, nie reguła. Obiecałem sobie, że w czasie kolejnej wizyty w Pradze zarezerwuję sobie więcej czasu na kontemplację oferty tego przesympatycznego lokalu.
Comment
-
-
Byłem tam w marcu tego roku.
Dramat pod każdym względem...chyba oprócz ilości nalewaków (choć Zly casy i tak biją o głowę rodzajem asortymentu)
Fatalne jedzenie (np. nakladany hermelin.....), zapach jedzenia w lokalu- zwłaszcza starego oleju nie do wytrzymania (każde piwo przez ten zapach smakuje jak z dodatkiem frytek;
No i absurdalny pomysł z nalewakami piw (Newcastle, Moretti, Southampton, Bass, itp), które chyba w życiu tam nie były, albo raz, a teraz dominuja przy barze...
Ceny piw belgijskich abstrakcyjne na miejsce...już wolałbym wydać 150 koron w Les Moules niż pić frytkowego trapistę...
Comment
-
-
Po nowym roku na drzwiach tej knajpy wisi kartka z napisem "provoz ukončen", czyli lokal zakończył swą działalność. Co jest trochę dziwne, bo klientów zawsze mieli - jak przechodziłem tamtędy wieczorami, to zawsze kilka osób stało i paliło na zewnątrz papierosy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kytutr Wyświetlenie odpowiedziPo nowym roku na drzwiach tej knajpy wisi kartka z napisem "provoz ukončen", czyli lokal zakończył swą działalność. Co jest trochę dziwne, bo klientów zawsze mieli - jak przechodziłem tamtędy wieczorami, to zawsze kilka osób stało i paliło na zewnątrz papierosy.Last edited by docent; 2012-01-11, 11:38.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
Comment