A dzisiaj (24.11.2010) Avara Kvasnicovego nie było
Czechy, Ostrava, Bilovecka (nadrazi Svinov), U Simka [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziA dzisiaj (24.11.2010) Avara Kvasnicovego nie byłomb WOS
Comment
-
-
24.03.2011
Avar neni a nigdy nebude!
Takiej odpowiedzi udzieliła nam kelnerka podczas czwartkowej wizyty. Ja jej do końca nie wierzę; co innego gdybym te słowa usłyszał z ust prawdziwego kelnera Simka pana "Kapciowego". Jego jednak w ten dzień nie było. Kiedyś trzeba będzie zajrzeć by dać Simkovi jeszcze jedną szansę.
Obecnie U Simka:
Radegast i Ostravar (27Kc / 0,5l)Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Widzę, że odwiedziliśmy mordownię tego samego dnia
Rzeczywiście cena Avara spadła do 21 Kc, co mnie bardzo ucieszyło. Nas nie obsługiwał Kapciowy, tylko niski młodziak, ale byliśmy już tam o 11 rano w oczekiwaniu na przesiadkę do Krnova.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziWidzę, że odwiedziliśmy mordownię tego samego dnia
Rzeczywiście cena Avara spadła do 21 Kc, co mnie bardzo ucieszyło. Nas nie obsługiwał Kapciowy, tylko niski młodziak, ale byliśmy już tam o 11 rano w oczekiwaniu na przesiadkę do Krnova.mb WOS
Comment
-
-
U Simka czas nie tylko stoi w miejscu ale dzięki Avarovi poczułem się jakbym przeniósł się w końcówkę lat 90-tych. Filtrowany Avar podawany tutaj ma ten charakterystyczny zapach dla piw tłoczonych azotem. Ciemnozłota barwa, krążkująca piana, pełny, słodowy smak uwieńczony dobrą goryczką. Tak kiedyś smakowało czeskie piwo!
Do tego przaśne wnętrze i otoczenie, tylko płaski telewizor oraz tablety i laptopy klientów (wizytujących lokal między 3 a 5 rano) przypominają, że jesteśmy już w XXI wieku...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Na beerborcu wpisy są z... wczoraj.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Cena Avara od trzech lat bez zmian - nadal po 21 kč za 0,5!
W ofercie Avar na wynos w butelkach 0,5 l do wyboru jasny lub ciemny za 25+3 kč.
Comment
-
-
Z przykrością informuję wszystkich piwoszy i Czechofilów, że mordownia "U Simka" przestała być lokalem całodobowym.
Aktualne godziny otwarcia to 10:00 - 24:00, tym samym straciliśmy idealną piwną poczekalnię przy oczekiwaniu na powrotne nocne pociągi do Katowic, Krakowa i Warszawy.
Przez dwa lata Avar podrożał o 4 kč i kosztuje 25 kč, cena butelkowego bez zmian.Ostatnia zmiana dokonana przez pebejot; 2017-09-18, 10:28.
Comment
-
Comment