Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil
Wyświetlenie odpowiedzi
Czechy, Praha 3 - Žižkov, Husitská 72, Pivovar Victor
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziCzy może ktoś napisać jakie są ceny piwa ?
Na oficjalnej stronie minibrowaru nie znalazłem.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Zwizytowaliśmy Victora 10.12. Restauracja przyjemna, wrażenie robi malowidło warzelni i piwnicy optycznie powiększające salę. Na barze 5 nalewaków ale tego dnia z miejscowych piw była tylko jasna 12° http://www.browar.biz/forum/showthre...49#post1093649, jak powiedział kelner ciemna 14° ma być w tygodniu przed świętami. Lano też jedno piwo z browarku Chyně ale nie na nie tu przyszliśmy.
Gości sporo, praktycznie wszystkie stoły zajęte ale choć to Žižkov i nie centrum Prahy, słychać tylko język rosyjski. Większość Rosjan przechodziła bezpośrednim wewnętrznym wejściem wprost z hotelu.
Fotki w galerii:
Comment
-
-
Kurcze, ale było zaskoczenie! Odbicie od drzwi sąsiadów, wejście obok i eeeee..... kadzie?... pivovar?.... eeeee? Tego tu nie było ostatnio! Na początku myśleliśmy, że to atrapa
Gdyby nie zamknięta Merenda, pewnie byśmy tam nie weszli, bo choć wiedziałem, że jest tam ta knajpa, to w ogóle nie brałem jej pod uwagę przy planowaniu szybkiego przemarszu po Pradze i nie zaglądałem do tego tematu (którego tytuł zgłaszam do moderacji).
Lokal niewielki z wystrojem piwowarsko-wiejskokiczowym, dobre piwo, szczególnie wędzonka, barman gawędziarz i porządna (co niestety coraz rzadsze) czesneczka. Do repety następnym razem, szczególnie, że blisko dworca i po drodze do ulubionej ubytovni.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziRozumiem. Chciałem ich odwiedzić mniej więcej w porze obiadowej i się kurcze zastanawiam nad czymś zjadliwym w okolicy. To była opcja pierwszego wyboru...
Comment
-
-
Z całą pewnością miejsce godne polecenia. Dobre piwa a zwłaszcza ciemne wędzone.
Obsługa także bez zarzutu, barman sam zachęcał żebyśmy mówili po polsku, bo zapewne zrozumie. Jak na Pragę to wręcz ewenement.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
3 tygodnie temu mieli własne (w cenie 40Kc/0,5l):
jasne (poprawne, bez szału)
półciemne (na słodach wędzonych, dla wielbicieli)
ciemne (typu stout) - zdecydowanie najlepsze, polecam
jedzenie dość drogie jak na okolicę, ale ładnie wyglądało, fajnie podane (np. na drewnianych deskach) i wydawały się spore porcje - niestety nie jadłem więc nie oceniamzdravím,
kamarád s Žižkově
Comment
-
-
Miejsce było pozytywnym zaskoczeniem. Weszliśmy tam, bo okazało się, że Merenda otwiera się dopiero o 16.00, więc trzeba było gdzieś spędzić kilkanaście minut (choć zostaliśmy w końcu znacznie dłużej).
Freski na ścianach nieco kiczowate, ale jest dość jasno i czysto. Wśród klienteli faktycznie dominują Rosjanie.
Piwa kosztują 40 koron za 0,5 l. Zamówiłem najpierw Specjalne (jasne, lekko wędzone pszeniczne, jak dla mnie to wariacja na temat grodziskiego) oraz Czarne (stout, czternastka, nie za słodkie, wyraźnie palone). Oba bardzo dobre, podane w firmowych kuflach. Browar ma też swoje podstawki.
Jedzenie moim zdaniem smaczne. Utopenec dobry, zupka czosnkowa nawet bardzo dobra.
Obsługa szybka i uważna. Barman/kelner/kierownik, kiedy usłyszał, że rozmawiamy po polsku, także starał się mówić po polsku.
Jedyny minus: w środku można palić.
Comment
-
Comment