Czechy, Praha 3 - Žižkov, Husitská 72, Pivovar Victor

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedzi
    Svetle, tmave a polotmave kosztowaliśmy tego wieczoru (8.11) w tej restauracji. Docencie, w kontekście Twoich informacji wyżej, czy to oznacza, że polotmave nie było przez nich uwarzone? Kelner zapewniał, że wszystkie trzy gatunki są warzone u nich.
    My byliśmy tam tydzień wcześniej, więc półciemniak może dopiero leżakował...
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• pebejot
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2010.01
      • 1566

Czy może ktoś napisać jakie są ceny piwa ?
      Na oficjalnej stronie minibrowaru nie znalazłem.

Comment

• docent
        • 2002.10
        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy może ktoś napisać jakie są ceny piwa ?
        Na oficjalnej stronie minibrowaru nie znalazłem.
        35 Kc za 0,5.
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• dadek
          Major Piwnych Rewolucji
          🍺🍺
          • 2005.09
          • 4699

Zwizytowaliśmy Victora 10.12. Restauracja przyjemna, wrażenie robi malowidło warzelni i piwnicy optycznie powiększające salę. Na barze 5 nalewaków ale tego dnia z miejscowych piw była tylko jasna 12° http://www.browar.biz/forum/showthre...49#post1093649, jak powiedział kelner ciemna 14° ma być w tygodniu przed świętami. Lano też jedno piwo z browarku Chyně ale nie na nie tu przyszliśmy.
          Gości sporo, praktycznie wszystkie stoły zajęte ale choć to Žižkov i nie centrum Prahy, słychać tylko język rosyjski. Większość Rosjan przechodziła bezpośrednim wewnętrznym wejściem wprost z hotelu.

Fotki w galerii:

Comment

• karol1000
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.09
            • 1823

Niestety mieli jakieś problemy celne i przez 2 tyg nie warzyli. Plus jednak za szczerość i za nie sprzedawanie piw z Chynie jako swoich.
            Piwa już lezakują
            Last edited by karol1000; 2013-02-14, 20:20.
            LP

Comment

• slavoy
              🥛🥛🥛
              • 2001.10
              • 5055

Kurcze, ale było zaskoczenie! Odbicie od drzwi sąsiadów, wejście obok i eeeee..... kadzie?... pivovar?.... eeeee? Tego tu nie było ostatnio! Na początku myśleliśmy, że to atrapa
              Gdyby nie zamknięta Merenda, pewnie byśmy tam nie weszli, bo choć wiedziałem, że jest tam ta knajpa, to w ogóle nie brałem jej pod uwagę przy planowaniu szybkiego przemarszu po Pradze i nie zaglądałem do tego tematu (którego tytuł zgłaszam do moderacji).

Lokal niewielki z wystrojem piwowarsko-wiejskokiczowym, dobre piwo, szczególnie wędzonka, barman gawędziarz i porządna (co niestety coraz rzadsze) czesneczka. Do repety następnym razem, szczególnie, że blisko dworca i po drodze do ulubionej ubytovni.
              Dick Laurent is dead.

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

A jak z jedzeniem w tym miejscu? Ma ktoś jakieś doświadczenia?

Comment

• karol1000
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2007.09
                  • 1823

ja mam tylko takie ze bylo dosyc drogo i stwierdzilem ze zjem gdzies indziej, bo i tak wtedy nie warzyli
                  LP

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

Rozumiem. Chciałem ich odwiedzić mniej więcej w porze obiadowej i się kurcze zastanawiam nad czymś zjadliwym w okolicy. To była opcja pierwszego wyboru...

Comment

• tomolek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Rozumiem. Chciałem ich odwiedzić mniej więcej w porze obiadowej i się kurcze zastanawiam nad czymś zjadliwym w okolicy. To była opcja pierwszego wyboru...
                      www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Rzeszowiak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2009.04
                        • 1597

To najlepszy wybór.

Comment

• pioterb4
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 4322

Już wróciłem. Co ciekawe mój wybór doskonale pokrył się z sugestią Tomolka i Rzeszowiaka

Wybór uważam za bardzo słuszny, piwo w Viktorze też smaczne, zarówno własne jak i z Dvoru Chyne.

Comment

• Komar_Pafnucy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.08
                            • 1114

Z całą pewnością miejsce godne polecenia. Dobre piwa a zwłaszcza ciemne wędzone.
                            Obsługa także bez zarzutu, barman sam zachęcał żebyśmy mówili po polsku, bo zapewne zrozumie. Jak na Pragę to wręcz ewenement.

Multitap Crawl
                            Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                            Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• PragueBeer
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2013.09
                              • 17

3 tygodnie temu mieli własne (w cenie 40Kc/0,5l):
                              jasne (poprawne, bez szału)
                              półciemne (na słodach wędzonych, dla wielbicieli)
                              ciemne (typu stout) - zdecydowanie najlepsze, polecam
                              jedzenie dość drogie jak na okolicę, ale ładnie wyglądało, fajnie podane (np. na drewnianych deskach) i wydawały się spore porcje - niestety nie jadłem więc nie oceniam
                              zdravím,
                              kamarád s Žižkově

Comment

• Aleksandros
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2011.05
                                • 352

Miejsce było pozytywnym zaskoczeniem. Weszliśmy tam, bo okazało się, że Merenda otwiera się dopiero o 16.00, więc trzeba było gdzieś spędzić kilkanaście minut (choć zostaliśmy w końcu znacznie dłużej).

Freski na ścianach nieco kiczowate, ale jest dość jasno i czysto. Wśród klienteli faktycznie dominują Rosjanie.

Piwa kosztują 40 koron za 0,5 l. Zamówiłem najpierw Specjalne (jasne, lekko wędzone pszeniczne, jak dla mnie to wariacja na temat grodziskiego) oraz Czarne (stout, czternastka, nie za słodkie, wyraźnie palone). Oba bardzo dobre, podane w firmowych kuflach. Browar ma też swoje podstawki.

Jedzenie moim zdaniem smaczne. Utopenec dobry, zupka czosnkowa nawet bardzo dobra.

Obsługa szybka i uważna. Barman/kelner/kierownik, kiedy usłyszał, że rozmawiamy po polsku, także starał się mówić po polsku.

Jedyny minus: w środku można palić.

Comment

Przetwarzanie...
                                X