W miłym miasteczku Dvůr Králové , znanym z ZOO Safari i od kwietnia 2009 z minibrowaru Tambor, nieopodal rynku znajduje się restauracja U Slunce. Bardzo miła atmosfera, dość duży ogródek, naprawdę bardzo dobra kuchnia oraz niefiltrowany, niepasteryzowany Tambor 12* zachęcają do wizyty
Czechy, Dvůr Králové nad Labem, Přemyslova 53, Restaurace U Slunce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi... niefiltrowany, niepasteryzowany Tambor 12* zachęcają do wizyty
Chciałem napić się Tambora gdzie indziej, ale jak tam mają niefiltrowanego, to mój wybór padłby na ten lokal.
-
-
Byłem tam 10 maja,
teraz według informacji wygląda tak, że mają tam 12 i 13 /więc wygląda atrakcyjnie/:
Więc "repertuar" jest chyba zmienny. W rynku jest konkurencyjny lokal, ale zamknięty w niedziele. To nie jest duże miasto, więc można obejść wszystkie miejsca, gdzie go leją, łącznie z browarem.
W każdym razie, powodzenia!
Comment
-
-
Jak byłem, to lali jedynie filtrowaną 12. Ale Tambor robi wrażenie, jego chmielowy aromat i posmak rzuca na kolana.
Co do lokalu, to jest mało czeski i dość drogi. My wybraliśmy go ze względu na ogródek piwny (byliśmy z 8 latką). W innym wypadku poszlibyśmy na Tambora gdzie indziej.
Comment
-
-
Też byłem w ogródku, który jest obszerny. Kuchnia dobra. W odróżnieniu od najbliższej konkurencji lokal jest czynny w niedziele. Jest to restauracja, nie typowa gospoda. Trudno wymagać, by każdy czeski lokal kojarzył się z tytoniową mgłą i ściankami na które się oddaje się mocz, takie czasy mijają...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziTeż byłem w ogródku, który jest obszerny. Kuchnia dobra. W odróżnieniu od najbliższej konkurencji lokal jest czynny w niedziele. Jest to restauracja, nie typowa gospoda. Trudno wymagać, by każdy czeski lokal kojarzył się z tytoniową mgłą i ściankami na które się oddaje się mocz, takie czasy mijają..."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment