Archetyp czeskiej piwiarni. W przedsionku zasiadają a raczej stoją stali bywalcy, w samej sali głównej też znadzie się znajomą twarz, która dzień wcześniej przysnęła nad pustym kuflem piwa a obudzona od razu zamawia następne. Dziadkowie ci jednak mają lepszy wzrok niż młodsi czego dowodem było zauważenie z końca sali leżącego niedaleko mnie banknotu 100 Kč. W tym lokalu takie znalezisko to 5 dużych piw bo cena Klaštra wynosi 19,50 Kč
Niestety, niepasteryzowane piwo z browaru Klášter pogorszyło się od czasu mojej ostatniej tu wizyty i jest teraz przerażająco wodniste. Na szczęście piwną ofertę uzupełniają niektóre piwa z browaru Primator z dobrym pszenicznym (25 Kč) na czele.
Co więcej, w każdy weekend lana jest beczka dodatkowego piwa, ja natknąłem się na jasną piętnastkę Rychtářa z Hlinska.
Do jedzenia tylko standardowe czeskie przekąski z pivnym syrem włącznie.
Niestety, niepasteryzowane piwo z browaru Klášter pogorszyło się od czasu mojej ostatniej tu wizyty i jest teraz przerażająco wodniste. Na szczęście piwną ofertę uzupełniają niektóre piwa z browaru Primator z dobrym pszenicznym (25 Kč) na czele.
Co więcej, w każdy weekend lana jest beczka dodatkowego piwa, ja natknąłem się na jasną piętnastkę Rychtářa z Hlinska.
Do jedzenia tylko standardowe czeskie przekąski z pivnym syrem włącznie.
Comment