Czechy, Hradec Králové, Československé armády 353/1, DANUP restaurant [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12575

    Czechy, Hradec Králové, Československé armády 353/1, DANUP restaurant [zamknięte]

    Restauracja ta już się przewijała w innych wątkach, ale jak widzę nie tu.
    Restauracja dwupoziomowa. Można skosztować między innymi Dudáka ze Strakonic oraz inne piwa tego browaru oraz rotacyjnie pojawiają się piwa z innych małych browarów (między innymi szumawski Kout).
    Jak smsowo donosi mi nasz wysłannik Pendragon, który właśnie jest tam w trakcie konsumpcji - 24 września od godz. 17 organizowany jest tam Oktoberfest - 5. monachijskich braci - 110 kc za litr.

    strona restauracji: www.danup.cz
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    #2
    Muszę sprostować pewne nieporozumienie, któremu sam jestem winien. 110 Kc to cena biletu wstępu, przy czym ta kwota ma być odliczona od rachunku przy płaceniu. Cena piw niemieckich są nie znane.
    Podczas dwóch wizyt w tym miejscu zaliczyłem:
    - Tambor 11 (za 23 Kc)
    - Koutske 12 (32 Kc)
    - Pardubicky Kwaśniak 12 (26 Kc)
    - Otavan (Dudak) 12 (za 27 Kc)
    - Żatecka Baronka 13 (30 Kc)
    Do tego były dostępne Votrok 11 (Rebel), Gambrinus 10 i Weizbier z Nachoda.

    Najbardziej przypadła mi do gustu... Baronka za jej aksamitną lekkość (mimo ekstraktu). Na drugim miejscu Tambor 11 - i ten to właśnie był tam spożywany przez wszystkich oprócz mnie

    Dodam, że dużo przyjemniejsza jest piwnica (w naszym tego słowa sensie), czyli restauracja. W piwiarni jest zimno i dość ponuro. Nalewaki są rozdzielone między piętrami, ale nie ma problemu, by obsługa przyniosła nam piwo do drugiej części lokalu. Sam tego nie próbowałem, ale widziałem kilka takich "wycieczek" barmanek.

    Na miejscu można też i co nieco zjeść, ale ceny nie są zachęcające.
    Last edited by Pendragon; 2010-09-12, 23:40.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12575

      #3
      Obok między innymi Tambora, Kouta, Dudaka etc.
      tym razem na kranie trafił mi się akurat Weizenrauch z Żamberka.
      Wędzonki pszeniczna, jako wędzonka jest delikatna,
      pszenicy też niezbyt wiele w smaku, ale ogólnie komponuje się
      bardzo, bardzo smacznie

      Comment

      • purc
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.02
        • 650

        #4
        Najlepsze miejsce w Hradec Kralove - 12 kranów - 6 na miejscu / siedziałem w piwiarni/ 6 w restauracji, skąd przynoszą piwo w mgnieniu oka. Tambor 10 i 11 / byłem 2 razy i twierdzę z całą odpowiedzialnością, że mit rozpowszechniany w Czeskiej Baszcie przez niektórych klientów i niektórych właścicieli jakoby było to jakieś super piwo , mija sie z prawdą - piwo jest dobre, ale nic więcej - do Lipana lata świetlne/, Valasek Pale Ale, Dudak i inne małe browary. Ogródek, miła atmosfera. Koniecznie.

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          #5
          Danup został zamknięty. W tym miejscu jest teraz Restaurace Orel.

          W stałej ofercie piwnej 3 piwa z Tambora i 3 z Nymburka.

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          Przetwarzanie...
          X