Czechy, Náchod, Občerstvení u nádraží

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    Czechy, Náchod, Občerstvení u nádraží

    Mała knajpka doczepiona do dworca kolejowego z wejściem od strony ostatniego (dwunastego) stanowiska autobusowego. Pierwszy punkt dla polskiego turysty jadącego autobusem z Kudowy. W środku jeden rodzaj piwa, a jakże - Primator 12 w cenie 20 Kc.
    Poza tym wóka, wino i chyba tyle... Lokal nie posiada toalety, gdyż znajduje się ona... na peronie dworca kolejowego... Knajpka dla emerytów wspominających stare dawne czasy, na ścianach elementy mające przypominające te czasy (czyt. komunistyczne)
    Miałem tylko 20 minut więc skończyło się na jednym piwku które było świetne, najlepeszy Primator, jaki piłem. U nas jednak tak dobrze nie smakuje.

    PS - nazwa być może jest inna, na beerborcu jej nie znalazłem.. Zamiast tego figuruje tam Nadrazni restaurace, ale takiej na miejscu nie zauważyłem, było tylko Asijskie Bistro.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1839

    #2
    To Asijske bistro istnieje właśnie w miejscu dawnej nadrażki
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12563

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi
      To Asijske bistro istnieje właśnie w miejscu dawnej nadrażki
      Nadrażka jest! przynajmniej parę miesięcy temu była. Ten lokal z przodu od strony autobusów, o którym pisze Pendragon jest dobry ale co najwyżej na szybkie piwo.
      No chyba, że ktoś lubi dym z papierosów. Pod tym względem lokal ten ustępuje jedynie Pandzie na Florencu w Pradze, słynącej w swoim czasie z czereśniowego piwa z Vrchlabi
      i dymu.

      Comment

      • docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

        #4
        Oj tak, lokal ma swój klimat. Pamiętam jak zawitałem tam w któryś Nowy Rok w godzinach południowych. Pan barman chyba jeszcze nie wytrzeźwiał po sylwestrze a już raczył się wspólnie ze swymi klientami szklaneczkami przeźroczystego eliksiru
        Na moją propozycję zakupu 1,5 l Aquy (co by ją zaraz wylać pod Primatora na podróż) się nie zgodził. Sam wypił resztkę wody z butelki PET i użyczył ją gratis. Za taką postawę zawsze będę dobrze wspominał to miejsce!
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

        Comment

        Przetwarzanie...
        X