Czechy, Hradec Kralove, Gagarinova 840, Hospůdka Jonaš

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Czechy, Hradec Kralove, Gagarinova 840, Hospůdka Jonaš

Do tej piwiarni przyciągnęła mnie informacja, że można natknąć się tu na piwa z małych i średnich czeskich browarów, takich jak Žamberk, Vsetin, Quasek, Most, U Rytíře Lochoty, Hubertus, Žatec, Dudak czy Rebel. Rzeczywistość okazała się dużo bardziej prozaiczna - zastałem Svijany 13 kvasnicove i ciemną 12, Skalaka 11, Musketyra z Krusovic i Staropramena (a może Starobrno? już nie pamiętam). Była to też moja pierwsza knajpa podczas wizyty w HK, bo najbliższa ostatecznego miejsca noclegu. Cóż było robić, należało jakoś przywitać miasto, więc zamówiłem kvasnicove Svijany (za 28 Kc), które były bardzo smaczne. W ogóle zauważyłem, że czeskie piwa pite na miejscu, w swoim kraju, smakują mi dużo lepiej
    Na stoliku zauważyłem karteczkę z datami różnych akcji ( koncertów? vide > http://pohadkabeat.rajce.idnes.cz/HO...ALOVE_28.9.08/ ). Podejrzewam, że to przy ich okazji sprowadzają jakieś niespodzianki z małych browarów, na co dzień repertuar przedstawia się mniej więcej tak, jak podałem.
    Lokalu nie należy mylić ze znajdującą się w tym samym ciągu Restauracją Severka (tutaj: Votrok, Rychnov, Rohozec), Jonaš ma wejście wprost na prostopadłą do Gagarinovej ulicę Janošikovą.
    Last edited by Pendragon; 2010-09-15, 19:36.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Przetwarzanie...
X