Czechy, Czeski Cieszyn, Masarykovy sady 88/5, Restaurace U Sauny [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Nieustająco.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• gowit
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.04
      • 5

A czy ktoś wie gdzie teraz w Czeski Cieszynie można w niedzielę dostać nalewanego koniczka z Vojkowic? Sepresso zavrete , Sauna zavreta. Pomocy :-)

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Jest w polskim, w Cieszyńskiej Wenecji. Ale czy w niedziele otwarte, to nie wiem.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• gowit
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.04
          • 5

Znalazłem tą Cieszyńską Wenecję. Jest na ul. Przykopa 29 , Czynne 7 dni w tygodniu.
          Tylko jest jeden problem , czy będzie równie świeże i dobre jak w Sepresso.
          Z piwem w knajpach jest różnie. W większym mieście ten sam gatunek piwa w jednej karczmie jest pyszny a w innej nie do wypicia.Dla tego dla piwosza cała wiedza to znać
          te dobre karczmy i tam chodzić.
          ale też czasem eksperymentować i szukać innych dobrych. Dlatego Ja z moim sąsiadem piwoszem trafiliśmy na Koniczka z Vojkowic co nam bardzo posmakował.
          Teraz będziemy w niedzielę , no i bul. Sepresso w niedzielę zamknięte.

My z sąsiadem czasem bywamy w Ostravie na piwku i mamy takie karczmy gdzie jest dobre piwo. Na przykład ul. Varenska 40a (ośrodek sportowy) karczma gdzie leją Ostravara , dobry i tani.
          W Ostravie jest też dobry prazdroj w restauracji Slezska P.U.O.R. na ul. Kolejni róg Podebradowa (tam gdzie bowling)
          A jak ktoś gustuje w Irlandzkim to jest dobry guinness (akcia happy hour 19 - 21 drugie z darma). A knajpa to Bastila na ul. Stodolni 5.

Mamy też w Pradze kilka knajp gdzie leją naprawdę pyszny Prazdroj.
          U Hroha ul. Thumowska 10 . Lokal ul. Misenska 12 róg Drażickeho , nie daleko mostu Karola.
          Nie wspomnę o Kozelku u Czerneho Vola.

Comment

• dadek
            Major Piwnych Rewolucji
            🍺🍺
            • 2005.09
            • 4702

Jeździsz do Ostravy i Prahy na Ostravara, Kozela i Plzeň? Poczytaj w tym wątku o knajpach i browarach gdzie możesz napić się prawdziwego piwa, takich w Czechach naprawdę nie brakuje.

Comment

Przetwarzanie...
            X