Czechy, Špindlerův Mlýn, Ski Club Savoy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grew
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.05
    • 766

Czechy, Špindlerův Mlýn, Ski Club Savoy

Ekskluzywny hotel, który ma ekskluzywną restaurację W akcie desperacji, w poszukiwaniu dobrego piwa wszedłem zapytać, co mają na czepie. Zaczepiony przeze mnie kelner-praktykant z trudem wymienił piwne menu Mieli cztery piwa: Pilsner Urquell, Pilsner Urquell , Lobkowicz i niespodzianka, Leffe Bruin Czyli de facto trzy różne piwa.

Z pewną nieśmiałością zapytałem, czy można tylko na piwo usiąść w restauracji, kelner powiedział, że oczywiście! Więc ochoczo wpakowaliśmy się na skórzane fotele Otrzymaliśmy karty, 0,3l dowolnego piwa kosztowało 120Kc. Leffe Bruin, które zamówiliśmy, przyniesiono w firmowych kielichach Leffe Piwo wspaniałe w smaku, ku mojemu zaskoczeniu obsługa bardzo miła, choć byliśmy w ubraniach raczej nadających się na wyjście w góry, niż do restauracji.

Aha, polecam skorzystanie z toalety Takiego wypasu nie widziałem wcześniej - ręczniki do rąk bawełniane, do jednorazowego (pewnie piorą potem) użycia

Opisany stan na 18-go sierpnia 2010 - nie wiem jak w tym sezonie, oby dalej było Leffe! Odnalazłem właśnie notatki i paragon z kasy, dlatego tak późno opisuję.

Lokalizacja: w ścisłym centrum, przy ścieżce prowadzącej do wyciągu na Medvedina, po lewej stronie idąc od miasta.
  • grew
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.05
    • 766

Niestety, w tym sezonie wielkie rozczarowanie - piwo potaniało drastycznie, ale dostępny jest wyłącznie... Pilsner Urquell... Kosztuje ~50Kc.

Comment

Przetwarzanie...
    X