Czechy, Praha 10 - Vršovice, K Botiči 409/2, Zubatý Pes

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacekwerner
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 2852

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
    albo Psa brak w jakichś superprzewodnikach/mapnikach/googlewskazywaczach a Złe czasy są. A turysta idzie jak po sznurku.
    W ALIANCE P.I.V. nie figurują ( są Zlý Časy, Merenda, Kulový blesk, U prince Miroslava, ONYX Pub ).
    Ochotnicza Straż Piwna
    BAZA = 7446

Comment

• olie
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2011.06
      • 777

Lokalizacja robi swoje, to już jest poza obszarem gdzie się turyści zapuszczają. Zlý Časy są najbardziej znanym lokalem piwnym (pierwsze miejsce na ratebeer) i zabierają im potencjalnych klientów. Natomiast dla większości Czechów jest tu za drogo/za mało zwykłych piw w ofercie.

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Generalnie możesz zmieć sporo racji ale z drugiej strony Zubaty jest tylko kwadrans drogi od Zlych Casów. I na ratebeerze też okupuje wysokie lokaty.

Comment

• Tomi45
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2011.07
          • 165

Wizyta podczas ostatniego weekendu. Na 16 kranach naliczyłem 11 piw bazujących na amerykańskich chmielach. Wybór super - od bardzo trudno dostępnych piw z Brevnovskiego Klasztoru przez Brew Dogi (2) i Anderson Valley po warzoną w Danii we współpracy z Port Brewing Company Imperial IPĘ i nie pamiętam jakiego ale leżakującego w dębowych beczkach RIS-a. Wszystkie piwa świeżutkie . Minusy to brak jakiegokolwiek jedzonka - teoretycznie są jakieś kiełbaski z grilla - no ale ich w praktyce nie było (znajomych których tam zaciągnąłem niemile to zaskoczyło) i dość późna pora otwarcia (godz. 17). Lokal duży, spędziliśmy tam przeszło 2 godz. a poza nami jednorazowo nie było więcej jak 2 osoby. Niby daleko od turystycznego centrum Pragi ale dojazd komunikacją miejską łatwy i szybki.

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Na początku 2015 lokal został przeniesiony na drugą stronę skrzyżowania.
            Poprzedni adres: Petrohradská 3
            Obecny adres: K Botiči 409/2
            Last edited by Pendragon; 2016-05-18, 20:56.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Nieprzewidywalny
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2014.11
              • 22

To teraz wiem czemu nie mogłem znalezć tej miejscówki .Jadę w lutym to po wizycie w Zly Casy tam zapewne zajdę

Comment

• concerto
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                🍼
                • 2003.09
                • 859

Lokal faktycznie ciężko znaleźć. Podpowiedź jest taka, że google pokazuje dobrze. Trzeba wchodzić do knajpy o innej nazwie, teraz już nie pamiętam jakiej.

Uwaga bo dość swobodnie podchodzą do godzin otwarcia. Ja wszedłem za drugim razem, bo pierwszego dnia, choć mięli otwierać o 16.00, a ja byłem asekuracyjnie o 17.00, to na drzwiach napisano mazakiem:dziś od 17.30.

Za drugim razem już ok, poza mną 2 osoby.

Nie wiem dlaczego, ale klimat skojarzył mi się z Ceskym Rajem z Wrocławia. Może kwestia muzyki, ale też wystroju i generalnie atmosfery.

Na kranach przewaga piw nowofalowych i to raczej w cięższych kalibrach. Dość ciekawie dobrany zestaw, większości nie widziałem nigdzie indziej. Np. stout H14 z Hendrycha.
                "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

Przetwarzanie...
                X