11 czerwca startuje nowy, mały przemysłowy browar na obrzeżach Pragi. Nominalny adres to Únětice, ale z tego co widzę na mapie, to bliżej jest Suchdol. Dojazd prosty: z metra A Dejvická autobusem 107 do końca, następnie w prawo aż do ściany lasu
Miejscowi piwowarzy planują warzyć 10 tys. hekto rocznie. Póki co dostępne będą jasne 10-tka i 12-tka, prócz tego opracowywana jest receptura na "sierpniowy specjal". Co istotne, piw będzie można spróbować na miejscu w lokalu o wdzięcznej nazwie "Pivovarský výčep na humnech", gdyż browar ma też swoją słodownię opartą o tradycyjny sposób wyrobu słodu.
Ciekaw jestem jak będzie wyglądała ekspansja tego browaru na lokale okupowane przez koncerniaki, bo z oferty nie wynika by celowali w niszową produkcję.
Miejscowi piwowarzy planują warzyć 10 tys. hekto rocznie. Póki co dostępne będą jasne 10-tka i 12-tka, prócz tego opracowywana jest receptura na "sierpniowy specjal". Co istotne, piw będzie można spróbować na miejscu w lokalu o wdzięcznej nazwie "Pivovarský výčep na humnech", gdyż browar ma też swoją słodownię opartą o tradycyjny sposób wyrobu słodu.
Ciekaw jestem jak będzie wyglądała ekspansja tego browaru na lokale okupowane przez koncerniaki, bo z oferty nie wynika by celowali w niszową produkcję.
Comment