Špindlerův Mlýn, Špindlerovská Hospoda

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grew
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.05
    • 766

Špindlerův Mlýn, Špindlerovská Hospoda

W samym centrum Špindla znalazłem sympatyczny lokal, który čepuje piwa z grupy K Brewery Trade. Miałem okazję spróbować beczkowych piw:
    - Janáček - Patriot nefiltrovaný,
    - Černá Hora - Modrá Luna,
    - Černá Hora - Granát,
    - Klášter - Klášter 11 Kvasnicový.

Stale w ofercie są również dwa Lobkowicze, pozostałe rotacyjnie. Łącznie mają 5 nalewaków z różnym piwem. Jak na Špindla - ewenement.

Lokal należy do Cesty pivních znalců prowadzonej oczywiście przez K Brewery Trade.
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1841

Fajnie, jak widać dobre piwo może jednak wyprzeć świństwa z SABMillera, które tam przedtem podawano.
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• grew
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.05
      • 766

Niestety, już od zeszłego roku skończyła się dobra piwna passa tego lokalu. Obecnie standardy typu PU, gambacz, czy Kozel. Na tablicy piszą o piwnym specjalu, więc zachęcony wszedłem zapytać. Okazało się, że specjałem jest "Gambrinus nefiltrovany"... Grzecznie podziękowałem i wyszedłem. Widziałem, że jeszcze im zostało szkło z "Cesty pivních znalců".

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
        Nové Hrady 143, Pivovar Zevlův Mlýn
        heckler
        Nové Hrady to kolejne na naszej trasie położone tuż przy Austriackiej granicy miasteczko. W małym, ładnym i niespełna trzy tysięcznym mieście można zwiedzić sobie skromny, ale ładny zamek, pałac, a natomiast dla wolących dziką przyrodę polecam spacer, a najlepiej wsiąść na rower i...
        2019-06-06, 06:35
      • darekd
        ?, Klášter, Original Ležák
        darekd
        Od 2020 r. browar z miejscowości Klášter Hradiště nad Jizerou nie warzy, a szkoda bo obiekt to rzadki przykład klasztoru przebudowanego na browar. W k. XIX w. należał do siedmiu największych browarów ziem czeskich.

Zatem zakładam nowy wątek.

Ekstr. 11,2%
        ...
        2023-03-25, 02:01
      • heckler
        Dolní Lhota, Dolní Lhota 123, Minipivovar Lhotecký mlýn
        heckler
        Mała miejscowość Dolní Lhota koło Blanska, to kolejne miejsce gdzie usadowił się mały browarek. Pomysł jego otwarcia narodził się już w 2019 roku i miał być remedium na ożywienie restauracji. Chyba słabo się to udało, gdyż restauracja jest zamknięta i nie wiadomo kiedy ruszy....
        2023-01-17, 11:54
      • darekd
        Praga, Bělohorská 158/14, Pivní bar Dědkův mlýn
        darekd
        Lokal w którym można dostać piwa z browaru Dědkův mlýn:

https://www.browar.biz/forum/showthr...ht=Dedkuv+mlyn

Lokal przy przystanku Malovanka (Praha 6) nad Hradczanami w kierunku Brzewnowa.
        Otwarty pn-pt 15-23 i prowadzony przez właścicieli...
        2019-04-18, 23:35
      • heckler
        Snědovice, Střížovice 41, Pivovar Mlýn
        heckler
        Do browaru dotarliśmy na rowerach. Po drodze nie obyło się bez komplikacji w postaci najechania rowerem na deskę z gwoździami.
        Trochę nas to opóźniło, ale w końcu dotarliśmy na miejsce. Ładne miejsce. Ładnie odnowione i pomalowane na seledynowo-żółty kolor budynki starego młyna...
        2018-06-15, 13:11
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...