Benešov, Táborská 306, Prodejna pivovaru Ferdinand

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Benešov, Táborská 306, Prodejna pivovaru Ferdinand

Sklep firmowy umiejscowiony w zabudowaniach browaru. W sklepie można spożywać na miejscu, co jest dość istotne bo browar nie dorobił się firmowej restauracji. W lodówkach dumnie stoją prawie wszystkie warianty piw Ferdinanda w wersji kvasnicovej. Jest tylko jeden szkopuł - to PETki 1,5 l więc wypicie tego na miejscu solo raczej nie wchodzi w grę. Jako że byłem w środku wyjazdu to nie chciałem zabierać takiego bagażu, a szkoda bo chętnie bym poznał smak kvasnicovego Ferdinanda, którego w normalnej wersji mało poważam.
    Kilka fotek na Piwnych Czechach.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Related Topics

Collapse

• dadek
    Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
    dadek
    Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
    2023-11-17, 00:48
  • darekd
    Ferdinand, Pěkný číslo π
    darekd
    Nowe piwo z browaru w środkowych Czechach.
    Uwarzone przy współpracy z Badawczym Instytutem Piwowarsko-Słodowniczym w Pradze oraz Wydziałem Matematyczno-Fizycznym Uniwersytetu Karola:

Piwo dolnej fermentacji mające przypominać IPA. Chmiele: Žatecký poloraný červeňák (Saaz),...
    2021-04-30, 22:58
  • darekd
    Ferdinand, Vídeňský ležák
    darekd
    Piwo uwarzone w związku ze 120. rocznicą założenie browaru (przebiegała w 2007 roku)

Browar ma swoją słodownię, ale produkują chyba tylko słód pilzneński (nazywają go czeski). Pozostałe słody (wiedeński i monachijski) zapewne pochodzi od Weyermanna, którego są dystrybutorem)....
    2018-02-04, 12:49
  • bastion
    Słowacja, Zabokreky Nad Nitrou 700, Farma U Durkovych.
    bastion
    Pomysł na kompleks z pensjonatem i browarem, gdzie samym się jest producentem lokalnej żywności, nie jest nowy. Na takowy też wpadła rodzina Durkovych, w niewielkiej miejscowości o ciekawej nazwie- Żabokreky nad Nitrou. Ta nie ma nic specjalnego do zaoferowania, za to przez jej centrum przebiega...
    2023-05-24, 19:51
  • darekd
    Malý Rohozec, Unger 18°
    darekd
    Ferdinand Unger był założycielem browaru. Na jego cześć w grudniu 2021 r. wypuszczono limitowaną edycję piwa.

18% ekstr.
    8,2% alk.

Aromat - słodowy z lekką piwnicznością, nuta owocowe, potem nieco karmelowa, nieco chmielu
    Piana - zdecydowanie wysoka,...
    2022-03-19, 00:00
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...