Będąc na nartach, "odwiedziłem" nowopowstały pivovar Kvilda. Pivovarek budowany jest właśnie tuż obok znanej w okolicach piekarni (podają też obiady, piwo i słodycze). W tej chwili trwają prace wykończeniowe i niestety nie można było wejść do środka. Przez okno było można zobaczyć poprzykrywane kadzie i kawałek szyldu z pivovaru oraz miejsce na całkiem pokaźną jak na Kvildę piwiarnie. Pewnie na wykończenie zejdzie im jeszcze z 2 miesiące. Piwo podają więc w piekarni. Dostępne były 10° i 12° (jasne) oraz ciemna 18° sprzedawana po 10KC za 0,1L.
Oba jasne filtrowane i smaczne, goryczkowe, 18 zostawiłem na następne dni ale jakoś nie dałem rady tam dotrzeć. Piwa podają w kuflach od G i PU. Nie ma też podstawek.
Za rok pojadę ponownie i dam znać jak to wygląda.
Póki co pivovarek się nie reklamuje, nie ma szyldów ani drogowskazów w miasteczku. Pewnie czekają na oficjalne otwarcie
A miejsce wróbelki ćwierkają że w planie jest otwarcie browarku w miejscowości Modrava (ale to za ok. 2lata)
Oba jasne filtrowane i smaczne, goryczkowe, 18 zostawiłem na następne dni ale jakoś nie dałem rady tam dotrzeć. Piwa podają w kuflach od G i PU. Nie ma też podstawek.
Za rok pojadę ponownie i dam znać jak to wygląda.
Póki co pivovarek się nie reklamuje, nie ma szyldów ani drogowskazów w miasteczku. Pewnie czekają na oficjalne otwarcie
A miejsce wróbelki ćwierkają że w planie jest otwarcie browarku w miejscowości Modrava (ale to za ok. 2lata)
Comment