Bohumín - Skřečoň, Blatná 554, Pivovar Skřečoňský Žabák

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PaPe
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.03
    • 176

Właśnie jestem pod Zielonym Dębem.
    Piwo 12-stka . Tym razem piwowar Žabák jr. (lub ojciec) był w formie.
    Kelner od razu przyznał, ze dla nich warzą. Na pamiątkę mam 2 podstawki, może i ja zacznę zbierać?

Comment

Related Topics

Collapse

• Blackbeard
      Skřečoňský Žabák, Skřečoňský Žabák 13° med-kaštan
      Blackbeard
      Ekstrakt: 13%. Alkohol: 5,1 %.

Kolor: Kasztanowy, piwo jest mętne.
      Piana: Biała, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Szybko się redukuje i po kilku minutach od przelania piwa do szkła zostaje z niej zbity pierścień przy obrzeżach kielicha i wysepka na tafli piwa....
      2020-01-20, 17:27
    • heckler
      Březová-Oleško, Pražská 11, Vlastenec pivovar Březová
      heckler
      Nieopodal Pragi w wiosce Březová-Oleško od września 2019 roku działa browarek Vlastenec. Prace nad jego otwarciem trwały aż osiem lat, ale właściciel dopiął swego i w rodzinnej restauracji można napić się pysznego piwka ​. Prostokątny, piętrowy budynek może nie jest najpiękniejszy, ale...
      2022-11-18, 16:08
    • bastion
      Słowacja, Liptovsky Mikulas, Drużstevna 5, Pivovar Nilio.
      bastion
      Wpaść na pomysł żeby na Słowacji otworzyć mikrus warzący tylko piwa bezalkoholowe, to sytuacja jak na razie bez precedensu.
      Mieści się on we wschodniej części miasta w dzielnicy przemysłowej. Jest tam kilka działających za czasów słusznie minionych zakładów, dzisiaj zagospodarowanych...
      2022-11-14, 21:02
    • heckler
      Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
      heckler
      ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
      2024-12-30, 08:20
    • dadek
      Vojkovice 252, Pivovar Koníček
      dadek
      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
      2023-11-22, 05:14
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...