Czechy, Jesenik, Otakara Březiny 1369/2B, Minipivovar Jeseník

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12699

Odwiedziłem lokal. Mają pety po wodzie, nie problemu z nalaniem. Spróbowałem 10,11 i 12.
    Najbardziej smakowała mi podobnie jak Prusakowi dziesiątka z wyczuwalnym mocnym nachmieleniem. Pozostałe (nie próbowałem ciemnego) to przyzwoita minibrowarowa czeska klasyka.

Na świętego Wacława - 28 wrzesień /od 13:00/ organizują minifest. Ma być ponad 20 rodzajów piwa /nie wiem jakie browary/. Do tego wykłady, konkursy i oprowadzanie po browarku, grill z pieczonym prosiakiem oraz żywa hudba

Comment

• prusakjl
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.04
      • 37

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
      Spróbowałem 10,<b>11</b> i 12.
      Ta jedenastka to z Policki?
      Na świętego Wacława - 28 wrzesień /od 13:00/ organizują minifest. Ma być ponad 20 rodzajów piwa /nie wiem jakie browary/. Do tego wykłady, konkursy i oprowadzanie po browarku, grill z pieczonym prosiakiem oraz żywa hudba
      Z tym festynem to zabiłeś mi klina... Szkoda, że to w piątek.

Comment

• concerto
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🍼
        • 2003.09
        • 859

Czy lokal trzyma się sztywno godzin otwarcia? Chodzi mi głownie o 14.00. Czy np. w weekendy nie otwierają szybciej? W sobotę może będę wracał z nart przez Jesenik ale pewnie nie będzie nawet 13.00 Był ktoś tak wcześnie?
        "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• grew
          • 2009.05
          • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy lokal trzyma się sztywno godzin otwarcia? Chodzi mi głownie o 14.00. Czy np. w weekendy nie otwierają szybciej? W sobotę może będę wracał z nart przez Jesenik ale pewnie nie będzie nawet 13.00 Był ktoś tak wcześnie?
          W sumie warto spróbować, bo browar leży blisko głównej drogi.

Comment

• anteks
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10785

Pytanko do tambylców czy można płacić kartą?
            Mniej książków więcej piwa

Comment

• grew
              • 2009.05
              • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
              Pytanko do tambylców czy można płacić kartą?
              Dawno nie byłem, ale nie pamiętam, żeby wtedy był terminal. Bezpieczniej przyjechać z gotówką.

Comment

• dadek
                Major Piwnych Rewolucji
                🍺🍺
                • 2005.09
                • 4719

Też tak radzę. Nie wyglądało na to żeby był terminal do kart, były za to kreski na kartkach.

Comment

• anteks
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10785

Na bramie napis że czynne od 14 ale pięć po gruby łańcuch z kłódką bronił dostępu. Wstąpiłem w drodze powrotnej, dostępne dwa piwa 11 i 12.Na wynos tylko 11 w petach 1,5l po coś około 70 koron. Dobrze że wcześniej czytałem ten temat oraz zerkałem na mapy gogle bo trafić nie łatwo

Comment

• olie
                    • 2011.06
                    • 777

W Jeseníku warzy się również ejle. Pojawiły się APA 12° i Ale českého typu 12°.

Comment

• heckler
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2012.09
                      • 1937

Lokal odwiedzony 23 w sobotę.Ciężko go znależć.Na wynos(1,5)mieli tylko 11 Muzikant.Niestety piwo wstrętne,o zapachu stęchłej szmaty.W smaku tylko ciut lepsze.Zapłaciłem 74korony.
                      W kranach była jeszcze APA.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez heckler; 2014-08-25, 10:06.

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23975

Się rozminęliśmy, byliśmy dwa dni wcześniej - w czwartek. Muzikanta wzięliśmy na wynos i wczoraj dopiero polaliśmy sobie go już w domu. Trzymany był w domowej temperaturze, ale nic mu nie zaszkodziło. Szmaty nie wyczuliśmy, albo przeminęła APA na miejscu trawiasto-cytrusowa, niezharmonizowana, ale wypijalna - 32 KC za pół litra. Do lokalu faktycznie trudno trafić i widać to po frekwencji... Można przekąsić paluchy, utopence, precle i biały ser z solanki.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2014-08-25, 10:29.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• heckler
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2012.09
                          • 1937

Szkoda,spotkanie mogło by być zacne(miałem kierowcę).APA nie próbowałem.To dziwne,moja butelka wypita na drugi dzień i trzymana w lodówce.Marzena po powąchaniu odmówiła spożycia.Naciskałem!Spróbowała-odmówiła kategorycznie!!Poprzez wrodzoną chytrość piwa nie wylałem,ale trauma po wypiciu wielka!Musiałem zapić smak Zobakiem z Bilovic.
                          Ludzi było sporo,na dworze wszystkie ławy były zajęte.

Comment

• anteks
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10785

Byłem dzisiaj ale zapomniałem że to jak muzeum, w poniedziałki nieczynne. Czytając powyższe posty nie żałuję

Comment

• anteks
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10785

info z FB
                              Vážení přátelé,
                              v těchto dnech u nás můžete ochutnat naši 10°Březinku,12°Julia a 13°Špičák.
                              Z cizích piv nabízíme 12°Letohradský jelen,polotmavého 13°Gustava z Litovle a 12°světlou z minipivovaru Litovel.
                              Od 1.listopadu do 31.března jsme upravili otvírací dobu takto:
                              Úterý - Čtvrtek 14.00 - 22.00
                              Pátek - Sobota 14.00 - 23.00
                              Neděle - Pondělí ZAVŘENO
                              Pokud dojde ke změnám,budete informováni na zdejších stránkách a v pivnici.

Comment

• breslauer85
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2011.02
                                • 23

W najbliższą sobotę kolejny swiętowacławski festyn piwny+ urodziny minibrowarku.

Postanowiłem, że wezmę siostrę i żonkę i się wybiorę. Ktoś jeszcze tam będzie ? :-)

Comment

Przetwarzanie...
                                X