To ja może zachęcę. Nie wiem czy kiedyś uda mi się zrelacjonować moje tegoroczne rowerowe Tour de Pivovary. Więc napiszę kilka ciepłych słów o tym browarku teraz. W tym roku w siedem dni zatrzymaliśmy się w 35 browarach. Browar w Jeseniku zaliczam do TOP 3 tegorocznego wyjazdu. Akurat w Jeseniku mieliśmy nocleg więc w spokoju i w dużych ilościach mogliśmy degustować ich piwo. Właściciel pokazał nam browar oraz dosiadł się do naszego stołu gdzie długo dyskutowaliśmy z nim o piwie i piwnych podróżach. Wszystkie 3 dostępne piwa były rewelacyjne. Jasna 10 z dodatkiem skórki od limetek zniszczyła system i była jednym z najciekawszych piw pitych przeze mnie w tym roku, jasna 12 była bardzo pijalna i okrągła a kavova 13 bez grama kawy jako dodatku była wybitnie smaczna i kawowa w smaku. Dodatkowo właściciel poczęstował nas czarnym wysokostopniowym piwem chyba coś powyżej 20 stopni. Spędziliśmy w browarze wspaniały wieczór.
Piwo warzy tam teraz niedostudiowany sladek - syn właściciela i to on stoi za nowymi wybitnymi piwami. Tata był z syna bardzo dumny...
Są też smaczne przekąski domowego wyrobu pani właścicielki. Oby więcej takich miejsc.
Także zachęcam bo warto.
Piwo warzy tam teraz niedostudiowany sladek - syn właściciela i to on stoi za nowymi wybitnymi piwami. Tata był z syna bardzo dumny...
Są też smaczne przekąski domowego wyrobu pani właścicielki. Oby więcej takich miejsc.
Także zachęcam bo warto.
Comment