Wizyta w ub. tygodniu. Asortyment nie był zbyt ciekawy - jasne (10-tka i chyba 14-tka - piwo "specjalnie uwarzone" na MŚ w piłce nożnej , ciemne, pszenica oraz dry stout leżakowany z wiórkami dębiny. Spróbowałem tego ostatniego - niestety strasznie kwaśne. Na plus fajna atmosfera, jak na centrum Pragi przemiła obsługa oraz niezła kuchnia. Znajomym "klasyki" smakowały tak wiec jak ktoś chce wypić typowe czeskie piwa (nie "wynalazki") na Starym Mieście w Pradze to jest to świetne miejsce.
Czechy, Praga, Husova 10, U tří růží
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomi45 Wyświetlenie odpowiedzidry stout leżakowany z wiórkami dębiny. Spróbowałem tego ostatniego - niestety strasznie kwaśne.
Comment
-
-
-
A była to może sobota koło 16:30?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Nie, w minioną sobotę o tej godzinie już pędziłem Polskim Busem do Gdańska a w poprzednią z Gdańska. Ale byłem tam w piątek albo czwartek i było kiepsko co mnie zdziwiło bo przy pierwszej wizycie w poprzednią sobotę wieczorem piwa były bardzo dobre.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Zapytałem, gdyż o tym czasie naprzeciwko usiadła jakaś grupa Polaków.
Nie zwracałem na nią zbytnio uwagi, gdyż obok miałem lepszy obiekt obserwacyjny. Otóż po sąsiedzku piwko popijał Klaus - były prezydent. Do towarzystwa miał jakiegoś innego dziadka, któremu towarzyszyła na oko 18-letnia utrzymanka, no bo przecież nie wnuczka
Klausa miałem tyłem, za to ową naprawdę urodziwą dziewuszkę en face.Last edited by Pendragon; 2014-09-22, 22:17.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Czwarty przystanek piwnej wycieczki po Pradze w pogodny piątek (20.03).
Mimo niewielkiej przestrzeni, ze znalezieniem wolnego miejsca nie było problemu. Zamówiliśmy :
- Polotmavý dubový speciál ( 5,6 % alk., z dodatkiem płatków amerykańskiego dębu )
- Dark Rose ( 6,6 % alk., specjalnie uwarzona na Dzień Św. Patryka ), oraz
- Klášterní speciál Sv. Jiljí № 1 ( 7,5 % alk., wspomniany we wcześniejszych wpisach ).
Co ciekawe, wszystkie piwa wyglądały bardzo podobnie, a po skosztowaniu skonstatowaliśmy że i podobnie smakują ( być może było to spowodowane późną porą – było dobrze po 22.00, zmęczeniem czy też osłabieniem kubków smakowych ). Solidne, ale bez szału. Cen nie pomnę. Obsługa w lokalu sprawna, bez zarzutu.
Słynne drzewko „Pivní strom” namalowane na ścianie klatki schodowej ( na którym zaznaczane są gatunki piwa tu uwarzone ) prowadzącej do toalet zlokalizowanych w piwnicy
( jest tam też leżakownia ), które pamiętam z roku 2012 jako dość pustawe – rozrosło się tak, że zajmuje dwie sąsiednie ściany, stanowiąc swoisty „tryptyk piwny”.
Obsługa w lokalu sprawna, bez zarzutu.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
W ofercie:
- svetly lezak;
- tmavy lezak;
- videnske cervene;
-salzburg special;
- klasterni specjal Sveteho Jilji.
Piwo smaczne, obsługa bez zarzutu. Tylko pustawo jak na godz. 11 w sobotę - tylko myWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Comment
-
-
Wpadliśmy w piątek tuż przed dwudziestą mając przy tym dużo szczęścia bo akurat zwolnił się stolik. Zamówiliśmy jedynie Vienna Red (mecz z Rumunią miał zacząć się niebawem), które oceniam bardzo wysoko. Z mojej ostatniej wizyty w tym lokalu w kwietniu zeszłego roku zapamiętałem wysoką jakość warzonych tu piw i tym razem także się nie zawiodłem. Dla mnie obowiązkowy punkt wizyty na mapie Starego Miasta w Pradze.
Comment
-
-
Ponownie odwiedziłem ten lokal który jest stałym punktem na mojej mapie Pragi 08.02 o godzinie 15 w lokalu ok 10 osób sami obcokrajowcy z tego co słyszałem obsługa miła i sprawna niestety mam wrazenie że ceny piw poszły zdecydowanie w górę .Skusiłem sie na Klasterni specjal No 2 limitowana edycja(cokolwiek to znaczy )piwko bardzo dobre jedno z lepszych jakie piłem w Pradze ale cena 86 koron za 0.3 to chyba mała przesada
Comment
-
-
Podsumowując kilkudniową wizytację Pragi po 2 latach, stawiam to miejsce jako nr 1 na piwnej mapie Pragi (oczywiście pośród tych browarów które udało mi się odwiedzić). W ofercie jasny lager, tmave, wiedeńskie, amber, pszeniczne i "ten drogi i mocny wynalazek".
Lager - wybitny, wzór w swojej klasie.
Ciemne - bardzo dobre, jedno z najlepszych jakie piłem
Wiedeńskie - mnie nie powaliło, dobre acz chyba jednak nie pod moje kubki smakowe
Pszeniczne - nie jestem fanem, ale to wyjątkowo orzeźwiające, klasa
Wynalazek za 86 kc - nie oceniam bo nie pamiętam
AMBER - nr 1 w kategorii piw bez podziału na kategorie wagowe Wspaniałe orzeźwiające piwko z wyraźnym cytrynowym posmakiem oraz owocowymi nutkami. Najlepsze piwo w Pradze moim skromnym zdaniem.
A poza tym - dość tłoczno popołudniami, te kufelki niby 0,4 l a jakoś miałem nieodparte wrażenie że to 0,3 jest, schodzi błyskawicznie, ceny wysokie - większość 0,4 l za 65kc, jedzenie bardzo drogie. Niemniej punkt obowiązkowy, ja zaliczałem codziennie...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedziPodsumowując kilkudniową wizytację Pragi po 2 latach, stawiam to miejsce jako nr 1 na piwnej mapie Pragi (oczywiście pośród tych browarów które udało mi się odwiedzić)....
Comment
-
-
Dla mnie obsługa była miła i sympatyczna, a oceniałem ogólnie walory smakowe piwa - bez podziału na ceny, miejsce, czy stosunek jakość/cena. Niektóre rodzaje piwa tam po prostu zwalały z nóg. Ale jak wiadomo - każda ocena jest subiektywna...MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
Comment