Ja też bardzo cenię ten lokal, u mnie jest w top trzy w Pradze. Piwo mają wyśmienite, nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek nie smakowało mi albo osobom towarzyszącym. Ceny nie szokują, w Polsce bywa dużo drożej.
Czechy, Praga, Husova 10, U tří růží
Collapse
X
-
Ja przychylę się do głosów pochwalnych. Patrząc na wszystkie piwa jakich próbowałem w czasie 2 wizyt z wytworów tego browaru byłem najbardziej zadowolony.
Szczególnie dark rose i klasztorny specjał nr 2.
Cenowo jak na ścisłe centrum ok, przeginają tylko z klasztornym na wynos. Wychodzi bodaj 50 zł. za dużą butelkę.Last edited by concerto; 2018-02-16, 19:11."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
-
👍 1
Comment
-
-
Tak jak zawsze, czyli w lokalu ludzi full. Owszem jeden stolik był pusty, taki rezerwowy dla ewentualnie znienacka mającej do lokalu przybyć większej grupy ludzi, odparł kelner.
Na szczęście rosyjska para akurat zwolniła mały stolik, zaraz przy kadziach. Nasza radość jednak trwała krótko, gdyż sladek pełną parą warzył piwo i gorąco tam było strasznie, ale przynajmniej ładnie pachniało . Piwa które były na kranach to:
-Wheat IPA 56 Kc. za 0.4 l.
-Svetly special cena i poj. j/w
-Videnske cervene j/w
-Tmavy special j/w
-Klasterni special svateho Jilji nr. 3 za 65 Kc. za 0.33 l.
Wszystkie piwa dobre i bardzo dobre. Nie próbowałem jedynie tmavego, gdyż dosyć miałem oczekiwania na kelnera który większość klientów miał w dupie. Jak nie jadłeś, to czekałeś, widocznie taką wyznawał zasadę. Szkoda, że zamiast kierować klientów do sali na piętrze obsługa pracująca na dole rozkładała ręce z powodu braku miejsc. Założę się, że nikt z odchodzących z kwitkiem nie miał pojęcia, że na górze jest jeszcze jedna sala z być może wolnym stolikiem.
Nam się udało i piw spróbowaliśmy, a zagadnięty przy pracy sladek dosyć niechętnie, ale zgodził się na szybkie pokazanie nam reszty znajdującego się w piwnicy browaru. Zdjęcia:
-
👍 1
Comment
-
-
Obecnie Svetle, Viedenskie i Tmave. Piłem pierwsze dwa i wciąż trzymają bardzo wysoki poziom. To wciąż ścisły top browarów restauracyjnych w centrum Pragi. Jedzenie natomiast średnie i drogie. Polecam jak najbardziej, ale tylko na piwo.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
-
👍 1
Comment
-
Comment