Czechy, Kozmice, Restaurace Ranč

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • otvirak
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2005.04
    • 793

Czechy, Kozmice, Restaurace Ranč

Kozmice to mała miejscowość przy drodze Ostrawa - Opawa, około 3 km od Hluczyna. Jadąc od Ostrawy skręcamy w Kozmicach w pierwszą w lewo za cmentarzem. Jeszcze około 100 metrów i już Ranč to niewielka prywatna gospoda: około 20 miejsc w środku i - co ważne w lecie - tyle samo na zewnątrz, przy stołach. Miejsce jest położone na uboczu, więc hałas nie przeszkadza. Można też zabrać dzieciaki: w ogrodzie jest piaskownica, batut do skakania, huśtawki. Gospodarze bardzo sympatyczni, życzliwi, kontaktowi. I na luzie - uśmiechnięci, zadowoleni ludzie! Kontakt z takimi ludźmi na urlopie - bezcenne A pivo - poezja Lane: Rohan, Staropramen, Ostravar i chyba jakieś zagraniczne. Jak ja byłem, akurat mieli polotmavą 13 Rohana, a po kilku dniach jedenastkę, więc poza Rohana nie wyszedłem, bo niby po co Szczególnie polotmave było świetne Można też coś zjeść: do wyboru jedzenie domowe (potrawy tradycyjne czeskiej kuchni) lub pizza. Bliźniaczą knajpką do Rancza (prowadzoną przez ta samą rodzinę) jest lokal U Kubinu w Hluczynie (www.restauraceukubinu.cz). Tam nie byłem, ale jeśli jest tak, jak w Kozmicach, to tylko pogratulować i... pozazdrościć
    niepoprawny czechofil

Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
    WISŁA MISTRZ!
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

No właśnie, ciekawe czy w Hluczinie też polewają Rohana. Na google street view widzę reklamę mówiąca o serwowaniu polskiego pieczywa, wędlin, mięsa i ryb.
    To rzut beretem od Avara, na ulicy Pode Zdí 702. Może ktoś podejdzie i wybada?
    Last edited by Pendragon; 2012-07-31, 23:31.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• otvirak
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2005.04
      • 793

Wybadane W Hluczynie (czy jak przekonuje kolega darekd Hulczynie) są co najmniej dwie polskie masarnie. Widziałem, nie wchodziłem. Obie w uliczkach koło rynku. Mam też wrażenie, że gdzieś w moravsko-slezskim kraju widziałem jeszcze takie samo logo - chyba jakaś mini sieć. A Rohana leją U Kubinu, no i oczywiście w Rohovie
      niepoprawny czechofil

Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
      WISŁA MISTRZ!

Comment

Przetwarzanie...
      X