Dania, Kopenhaga, Lavendelstræde 15, Taphouse

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 306

Dania, Kopenhaga, Lavendelstræde 15, Taphouse

Bar z 61 nalewakami znajdujący się w centrum miasta, rzut beretem od placu ratuszowego. Reklamują się jako miejsce z jednym z największych wyborów piwa lanego. Ciekawe czy słyszeli o PiwPawie...

Interesujące miejsce, piwa na ekranach podzielone stylami, więc łatwo można coś dla siebie znaleźć, ceny od mniej więcej 60 koron za 0,4 lub 0,5 litra. Zdziwiłem się troszkę jak odwiedziłem to miejsce, bowiem było na kranach z 5 czy 6 polskich piw. Aktualny spis dostępnych piw znajduje się tutaj: http://taphouse.dk/

W weekendowe wieczory jest dość ciężko z miejscem, bo jest w ścisłym centrum, no i troszkę jest na to miejsce moda - ale zawsze można poszukać miejsca w dość małej piwnicy...

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Bischberg, Regnitzstraße 2, Brauerei Zur Sonne
    dadek
    Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
    2025-01-28, 01:04
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 21:09
  • pebejot
    Dziekanowice 200, Browar Trzech Braci
    pebejot
    Aż dziwne, że ten browar jeszcze nie został opisany na forum.
    Działający (podobno) od 2021 roku obiekt to dziwaczny twór browaru restauracyjnego, połączonego ze stacją benzynową, zlokalizowany przy skrzyżowaniu dróg w miejscowości Dziekanowice, kilkanaście kilometrów od Wieliczki....
    2024-08-20, 22:27
  • heckler
    Czechy, Radíkovice, Radíkovice 12, Pivovar na Statku
    heckler
    Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
    2023-08-25, 06:29
  • pebejot
    Mołdawia, Kiszyniów, Stefan cel Mare si Sfant Boulevard 71, Keller Holz
    pebejot
    Kolejny minibrowar o olbrzymim potencjale, otwarty w 2021 roku.
    Firmowy lokal mieści się na najbardziej reprezentacyjnej ulicy w Kiszyniowie w odległości 2 km od dworca kolejowego.
    Po przekroczeniu progu poczułem jak bije we mnie atmosfera niedoskonałości samego siebie.
    Jest...
    2024-01-06, 21:27
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...