Dania, Odense, Vintapperstræde 31, Cristian Firtal

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 306

Dania, Odense, Vintapperstræde 31, Cristian Firtal

Troszkę przypadkiem udało się trafić na jeden dzień do Odense – trzecim co do wielkości mieście Danii. Rozpytując znajomych, dowiedziałem się, że nie jest ono zbyt atrakcyjne. I rzeczywiście, jeśli chodzi o ciekawe miejsca piwne, to udało mi się znaleźć dwa, a czasu starczyło na wizytę w jednym.

Całkiem sympatyczna i dość mała knajpa znajdująca się w urokliwym pasażu na terenie starówki. W środku pełno ludzi, 19 kranów i pomp. Wystrój całkiem przyjemny, taki troszkę bardziej tradycyjny. W piwnicy sala dla palących i automaty do gry – pasujące do całości jak sok do piwa. Ale może to moja nieznajomość duńskich zwyczajów.

Wybór dość szeroki, zaczynając na tradycyjnym pszenicznym i pilsie, poprzez ipy-sripy, aż po imperialne stouty czy szkockie ale. Zaskoczeniem są ceny – o kilka koron drożej niż w centrum Kopenhagi. Aczkolwiek biorąc pod uwagę duńskie ceny, różnica niezauważalna…

Dodatkowo całkiem spory wybór wiekowych whisky oraz rumu. Do jedzenia tylko chipsy, ciepłych napojów brak.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Pancernik
    Giedlarowa 278, Browar Zakarczmie
    Pancernik
    Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić .
    Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
    Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...
    2024-10-16, 09:13
  • heckler
    Všejany - Vanovice, Hlavní 58, Pivovar Tahoun
    heckler
    Kolejny browar który powstał we wiosce liczącej niewiele ponad 300 mieszkańców. Všejany - Vanovice to miejscowość leżąca pomiędzy miejscowościami Mlada Boleslav, a Nymburk i oprócz małego stawu, rzeczki i kościoła nic tam nie ma. Dopiero 10.06.22 roku do wiejskich atrakcji dołączyła...
    2023-07-26, 10:21
  • bastion
    Słowacja, Ruzomberok, Marianska 3, Craft Beer Restaurant Cierny Kamen.
    bastion
    Ponieważ nie udało mi się umówić na wizytę u źródła, w browarze Cierny Kamen w Liptovskych Revucach, trzeba było zastosować wariant ''B'' czyli wizytę w ich firmowej knajpie.

Ta mieści się praktycznie w samym centrum Ruzomberku, do którego dojście z dworca kolejowego i autobusowego...
    2023-01-05, 22:43
  • ART
    Thisted, Limfjords Baltic IPA
    ART
    ​ A tak sobie skopiowałem całkiem zacną formatkę od GaryFisher

To chyba dość świeży typ z tego browaru. Nie powiem, "bałtycka IPA" zamieszała w oczekiwaniach.
    Będzie srogo-mocne ale jasne z chmielowym pierdachnięciem? 22 ballingi?
    Nic z tego Ale...
    2023-01-04, 20:57
  • dadek
    Dania, Odense, Vestergade 2, Bryggeriet Flakhaven
    dadek
    Browar restauracyjny znajduje się na głównym placu starówki w ładnym budynku ratusza (oczywiście czerwona cegła), 1 km od dworca kolejowego. Zajmuje parter i piwnicę w zachodnim rogu budynku przy popularnym deptaku Vestergade.
    Restauracja urządzona jest przyjemnie w jasnych, pastelowych...
    2018-10-04, 22:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...