Dania, Aarhus, M. P. Bruuns Gade 28, Peter Gift

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 306

Dania, Aarhus, M. P. Bruuns Gade 28, Peter Gift

Bar znajdujący się po drugiej stronie torów od głównego dworca kolejowego w Aarhus, polecony przez lokalsa.
    Lokal reklamuje sie ponad stuletnią historią i panuje w nim dużo lepsza atmosfera niż w "nowoczesnych" multitapach (aczkolwiek miałem tam okazję być tylko dwa razy - popołudniem a nie wieczorem, więc w lokalu raczej było pustawo). Do dyspozycji gości jest duża sala z barem, palarnia i ogród. Jest coś do jedzenia, ale główna atrakcją jest 9 kranów oraz całkiem spora kolekcja butelek - silna reprezentacja Anglii, trochę Belgii i Danii.

Ja byłem skuszony 4 kranami z wyrobami lokalnego browaru w Aarhus. Próbowałem Kloserbryg, IPA i imperial stouta. Solidne piwa, ale nieczego nie urywające - w sam raz na oczekiwanie na pociąg. Z uwag - piwa podawane w temperaturze raczej dla pilsa niż czegokolwiek imperialnego... Ceny duńskie - 60 DKK za pół litra (co pewnie jak na imperialnego stouta w Danii jest tanio). Były jakieś promocje na butelki z Anglii (niestety nie zanotowałem browaru).

A jak ktoś chce się "zatruć", to jest też akvavit z Aalborga. Tego akurat nie polecam.

Related Topics

Collapse

• ART
    AleBrowar, Farm Gift
    ART
    Na etykiecie mamy utytłanego świniopasa utrzymanego w AleBrowarowej stylówie, trzymającego pod każdą pachą świniaka.

Nazwa Farm i gift nijak mi nie pasują do przywołanej nazwy stylu American Pale Ale. Szczególnie gdy się to piwo doprowadzi do ust.

Bardziej to saison...
    2025-01-05, 00:30
  • darekd
    Boundary, Gift
    darekd
    Imperialny stout z Belfastu

https://boundarybrewing.coop/

8,5% alk.

Aromat - początkowo wyraźna słodowa paloność z kawą, melasa, trochę alkohol z żywą, trochę cierpką jeżynowa/winna nuta
    Piana - dość wysoka, dość szybko opada do trwałej koronki...
    2020-12-02, 22:25
  • darekd
    Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
    darekd
    Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
    ...
    2023-02-07, 23:16
  • Pancernik
    Lubrow, Rysy
    Pancernik
    Nikt jeszcze nie opisał, zima, może faktycznie Rysy trza odpuścić... .
    Cóż, piwo w stylu Imperialnego Stouta, a jak kto woli - Polskiego Imperalnego Stouta (uwaga - skrót słabo się kojarzy ).
    Parametry to 9% alko i 24*Blg - to zdecydowanie widać, słychać i czuć. Widać...
    2024-12-17, 21:23
  • Ahumba
    2024.12-13 - Warszawa, Kranoprzejęcie Samiec Alfa
    Ahumba
    W Jaberwocky krany przejęte będą przez Artezana.

To świetna okazja, aby zamówić deskę trzech wariantów imperialnego stoutu!
    Na kranie 3 wersje:
    Klasyczna odsłona Samca, jak co roku leżakowanego w beczkach po bourbonie
    Klasyk wzbogacony o kolumbijskie ziarna kawy San...
    Start
    2024-12-13
    Koniec
    2024-12-13
    Adres
    Warszawa, Nowogrodzka 12
    2024-12-07, 10:07
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...