Dania, Esbjerg, Jyllandsgade 14d, Esbjerg Bryghus

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 307

Dania, Esbjerg, Jyllandsgade 14d, Esbjerg Bryghus

O rzut beterem od głównego deptaka w podwórku znajduje się całkiem przyjemne miejsce, jak na to portowe i niezbyt ciekawe miasto. W środku postindustrialna atmosfera, do wyboru miejsca na zewnątrz oraz w środku. Na kranach własne wyroby (50 dkk za 0,4) oraz gościnne (60 dkk za 0,4). W drodze pomiędzy promem z wyspy Fanø na pociąg do Kopenhagi miałem okazję wypić portera angielskiego z lukrecją. Porter jak porter, całkiem sympatyczny, dodatek lukrecji dość bezobjawowy.

Jak wspomniałem miasto nie jest zbyt ciekawe i nie ma wielu miejsc z ciekawym piwem, dlatego warto pamiętać o tej miejscówce przy okazji wizyty.

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Most, Pod Koňským vrchem 3450, Minipivovar Most
    pebejot
    Po kilkunastu latach miasto Most wzbogaciło się o kolejny browar restauracyjny.
    Pierwszym był istniejący od 12 lat minipivovar Mostecký Kahan, a od zeszłego roku w centrum miasta działa nowy Minipivovar Most.

Browar znajduje się 800 metrów od przystanku tramwajowego Most...
    2021-10-15, 19:00
  • dadek
    Dania, Skagen, Kirkevej 10, Skagen Bryghus
    dadek
    Podczas pobytu w Danii mieliśmy w planie odwiedzenie najbardziej na północ wysuniętego punktu tego kraju jakim jest wąski na niecałe 3 km cypel Skagen na Jutlandii gdzie poprzez cieśninę Kattegat Bałtyk łączy się z Morzem Północnym. Celem było nie tylko osiągniecie najbardziej północnego...
    2018-09-16, 23:25
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 22:09
  • heckler
    Všejany - Vanovice, Hlavní 58, Pivovar Tahoun
    heckler
    Kolejny browar który powstał we wiosce liczącej niewiele ponad 300 mieszkańców. Všejany - Vanovice to miejscowość leżąca pomiędzy miejscowościami Mlada Boleslav, a Nymburk i oprócz małego stawu, rzeczki i kościoła nic tam nie ma. Dopiero 10.06.22 roku do wiejskich atrakcji dołączyła...
    2023-07-26, 11:21
  • ART
    Thisted, Limfjords Baltic IPA
    ART
    ​ A tak sobie skopiowałem całkiem zacną formatkę od GaryFisher

To chyba dość świeży typ z tego browaru. Nie powiem, "bałtycka IPA" zamieszała w oczekiwaniach.
    Będzie srogo-mocne ale jasne z chmielowym pierdachnięciem? 22 ballingi?
    Nic z tego Ale...
    2023-01-04, 21:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...