Dania, Svaneke, Svaneke Torv 2, Søllings Bodega

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 307

Dania, Svaneke, Svaneke Torv 2, Søllings Bodega

Spędzając kilka dni na Bornholmie odwiedziłem bardzo urocze miasteczko Svaneke. Głównie ze względu na pochodzący z tej mieściny Svaneke Bryghus. Dawny browar restauracyjny już jest stricte restauracją, której głównym punktem wystroju są „zabytkowe” elementy instalacji. Zabytkowe, znaczy się z bodajże 2000 roku – wszystko opisane przez Becika w osobnym temacie.

Ja chciałem wspomnieć o knajpie na rynku miasteczka. W ofercie Søllings Bodega są 3 piwa ze Svaneke, oraz 3 ze Small Batch. Plus spory wybór butelek (ale głównie większe koncerny). Niestety, ale paragon mi się zagubił, więc cen nie podam, ale wydaje mi się że są typowo duńskie, czyli 65-70 dkk za 0,4l.

Do wyboru siedzenie na placu targowym z widokiem na niezbyt uczęszczaną główną ulicę, klimatyczny środek albo bardzo urokliwy dziedziniec. Bardzo przyjemne miejsce widać, że chodzą tam nie tylko turyści, ale i również lokalsi.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Szwecja, Malmö, Bergsgatan 33, Malmö Brewing Co & Taproom
    pebejot
    Browar restauracyjny poza pełnym turystycznego zgiełku centrum Malmö.
    Mieści się w zabytkowej kamienicy, jednak wnętrze znacznie mniej zabytkowe.
    Jest tak trochę w stylu amerykańskim, duży miszmasz na wielkiej powierzchni, gdzie centralnym punktem jest olbrzymi bar, za którym jest...
    2024-08-07, 17:46
  • michalv
    dwa kieszonkowe stalowe zabytkowe otwieracze z USA
    michalv
    Cześć Wszystkim! Miło być na tym forum. Mam do sprzedania dwa interesujące zabytkowe otwieracze. Jednak wolę pić piwo i jeść jedzenie, niż kolekcjonować przedmioty.

Zabytkowy otwieracz wyprodukowany w Stanach. Zdrowy kawał stali, wżery powierzchniowe....
    2021-06-19, 17:30
  • pebejot
    Dania, Fredericia, Gothersgade 51, Fredericia Brewpub
    pebejot
    W mieście Fredericia od 2020 działa browar restauracyjny.
    Fredericia Brewpub zlokalizowany jest na głównym deptaku w mieście niedaleko portu.
    Jest to przytulny lokal z domową atmosferą.
    Do dyspozycji gości jest główna sala z dwoma mniejszymi wnękami, gdzie również znajdują...
    2021-12-07, 17:07
  • abelincoln
    Dania, Esbjerg, Jyllandsgade 14d, Esbjerg Bryghus
    abelincoln
    O rzut beterem od głównego deptaka w podwórku znajduje się całkiem przyjemne miejsce, jak na to portowe i niezbyt ciekawe miasto. W środku postindustrialna atmosfera, do wyboru miejsca na zewnątrz oraz w środku. Na kranach własne wyroby (50 dkk za 0,4) oraz gościnne (60 dkk za 0,4). W drodze...
    2021-08-07, 21:27
  • dadek
    Piwny patrol - Dania
    dadek
    Na początku sierpnia po raz pierwszy miałem okazję odwiedzić ten kraj. O dziwo, ciężko cokolwiek znaleźć na temat Danii na naszym forum, jedynie Bornholm jest pokrótce opisany. Wyszukiwarka po wpisaniu słowa "Dania" wywala wieleset tematów, jednak nic na temat tego kraju i browarów...
    2018-09-03, 05:10
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...