Otwarty prawdopodobnie w 2015 roku browar restauracyjny "Paname Brewing Company" znajduje się w 19 dzielnicy Paryża w niezwykle atrakcyjnej lokalizacji.
Budynek mikrusa stoi w uroczym miejscu nad sztucznym jeziorem Bassin de la Villette, w odległości 2 km od międzynarodowych dworców kolejowych Est i Nord.
Wnętrze tętni życiem.
W jedno powierzchniowym lokalu jest tłoczno i gwarno. Panuje niezwykle miła atmosfera, nawiązują się międzynarodowe znajomości, są spontaniczne potańcówki itp.
W godzinach wczesnowieczornych trudno znaleźć wolne miejsce. Piwo spożywa się całkiem przyjemnie na stojąco, a kolejka do baru czasami sięga kilkunastu metrów.
Przy długim barze są dwa stanowiska z kranami. Każdy zestaw ma po 10 nalewaków, a oprócz piw z mikrusa jest sporo piw z browarów rzemieślniczych, nie brakuje też największych marek.
Na końcu baru znajduje się instalacja, można podejść, sfotografować, dotknąć...
Na początku stycznia na kranach dostępnych było 8 piw z Panama Brewing Co.:
- Barge du Canal (IPA) 6% - 4 / 7,50 €
- La Truite Volante (India Pale Lager) 6,3% - 4,50 / 8,50 €
- Reine du Coeur (Imperial Red Ale) 8,3% - 5 / 9 €
- Casque D'or (Saison) 5,3% - 4,50 / 8 €
- Galipette (Pilsner) 4,9% - 4,50 / 8 €
- Buried at Sea (Milk Stout) 4,5% - 4,50 / 8,50 €
- Oeil de Bicke (Pale Ale) 4,6% - 4 / 7 €
- Winter Ale 6,1% - 4 / 7,50 €
Podane ceny za objętości 0,25 i pół litra.
Jak widać piwa mocne, ciekawe style, a ceny niestety wysokie.
Mi najbardziej przypadł do gustu Imperial Red Ale o pięknej wiśniowej barwie.
Piwa podawane są w czystym szkle, podstawek brak.
Można za to kupić inne firmowe gadżety. Koszulki i kaszkiety w cenie 25 €, kubki po 12,5 €, są też pamiątkowe butelki Krachl.
Piwa na wynos dostępne w kapslowanych butelkach z etykietami.
Na uwagę zasługuje oferta gastronomiczna z ciekawą, wyrafinowaną kuchnią.
Są dwie karty dań. Pierwsza to zimna płyta, dostępna bez ograniczeń czasowych.
Przekąski przyrządza się przy barze w kąciku smakołyków, gdzie znajduje się wielka krajalnica do wędlin, na hakach wiszą kiełbasy i inne przysmaki, a w wielkich słojach marynują się równie przyjemne dla oka wiktuały.
Druga karta dostępna do godziny 22:00 obejmuje dania na ciepło.
Tu do wyboru są rozmaitości od burgerów (15 - 16 €), fish & chips (16,5 €), przez ryby (18 - 19 €) i falafel (13 €) aż po takie cuda kuchni azjatyckiej jak Udon Ramen (16 €) i załączony na ostatnim zdjęciu Bangkok Curry (16 €).
Lokal czynny codziennie w godzinach 11:00 - 2:00
Zdjęcia:
Budynek mikrusa stoi w uroczym miejscu nad sztucznym jeziorem Bassin de la Villette, w odległości 2 km od międzynarodowych dworców kolejowych Est i Nord.
Wnętrze tętni życiem.
W jedno powierzchniowym lokalu jest tłoczno i gwarno. Panuje niezwykle miła atmosfera, nawiązują się międzynarodowe znajomości, są spontaniczne potańcówki itp.
W godzinach wczesnowieczornych trudno znaleźć wolne miejsce. Piwo spożywa się całkiem przyjemnie na stojąco, a kolejka do baru czasami sięga kilkunastu metrów.
Przy długim barze są dwa stanowiska z kranami. Każdy zestaw ma po 10 nalewaków, a oprócz piw z mikrusa jest sporo piw z browarów rzemieślniczych, nie brakuje też największych marek.
Na końcu baru znajduje się instalacja, można podejść, sfotografować, dotknąć...
Na początku stycznia na kranach dostępnych było 8 piw z Panama Brewing Co.:
- Barge du Canal (IPA) 6% - 4 / 7,50 €
- La Truite Volante (India Pale Lager) 6,3% - 4,50 / 8,50 €
- Reine du Coeur (Imperial Red Ale) 8,3% - 5 / 9 €
- Casque D'or (Saison) 5,3% - 4,50 / 8 €
- Galipette (Pilsner) 4,9% - 4,50 / 8 €
- Buried at Sea (Milk Stout) 4,5% - 4,50 / 8,50 €
- Oeil de Bicke (Pale Ale) 4,6% - 4 / 7 €
- Winter Ale 6,1% - 4 / 7,50 €
Podane ceny za objętości 0,25 i pół litra.
Jak widać piwa mocne, ciekawe style, a ceny niestety wysokie.
Mi najbardziej przypadł do gustu Imperial Red Ale o pięknej wiśniowej barwie.
Piwa podawane są w czystym szkle, podstawek brak.
Można za to kupić inne firmowe gadżety. Koszulki i kaszkiety w cenie 25 €, kubki po 12,5 €, są też pamiątkowe butelki Krachl.
Piwa na wynos dostępne w kapslowanych butelkach z etykietami.
Na uwagę zasługuje oferta gastronomiczna z ciekawą, wyrafinowaną kuchnią.
Są dwie karty dań. Pierwsza to zimna płyta, dostępna bez ograniczeń czasowych.
Przekąski przyrządza się przy barze w kąciku smakołyków, gdzie znajduje się wielka krajalnica do wędlin, na hakach wiszą kiełbasy i inne przysmaki, a w wielkich słojach marynują się równie przyjemne dla oka wiktuały.
Druga karta dostępna do godziny 22:00 obejmuje dania na ciepło.
Tu do wyboru są rozmaitości od burgerów (15 - 16 €), fish & chips (16,5 €), przez ryby (18 - 19 €) i falafel (13 €) aż po takie cuda kuchni azjatyckiej jak Udon Ramen (16 €) i załączony na ostatnim zdjęciu Bangkok Curry (16 €).
Lokal czynny codziennie w godzinach 11:00 - 2:00
Zdjęcia:
Comment