Hiszpania, Malaga, Trinidad Grund 29, La Fabrica

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 306

Hiszpania, Malaga, Trinidad Grund 29, La Fabrica

W morzu kiepskiego piwa, jakim raczą się Hiszpanie i turyści natrafiłem na informację, że niedaleko od starówki w Maladze znajduje się browar restauracyjny. Jest to bardzo duże miejsce, ze sporą klimatyzowaną halą wewnątrz oraz małym "ogródkiem" (czy też właściwie podcieniem) na zewnątrz. Wszędzie widać zainwestowane pieniądze, ale chyba za mało zainwestowano w osoby odpowiedzialne za jedzenie czy też warzenie piwa.

Ponieważ mój wyjazd do Andaluzji bardziej się koncentrował na winie, to wypiłem tutaj tylko jedno piwo - strong smoked ale. I cóż, mogę powiedzieć, że było to całkiem solidne ale, z wyraźną słodowością, lekką goryczką na granicy sugestii. W mniej więcej połowie piwa przypomniało mi się, że powinna być też wędzonka, ale chyba jej nie dostarczyli... Z jedzeniem było podobnie, zamówiłem sobie miniburgera i dostałem całkiem ok, ale znowu było "ale". Może to nietypowe oczekiwanie, ale spodziewałem się jakiejkolwiek zieleniny w bułce. A był tam tylko kotlet i ser.

Moim zdaniem chyba lepiej pieniądze wydać na tutejsze bardzo interesujące wina, niż na drogie (co widać na zdjęciu) i średnie piwa w tym brewpubie...

Related Topics

Collapse

• abelincoln
    Hiszpania, Malaga, Pl. de la Merced 5, Birras Deluxe
    abelincoln
    Kolejny raz w tym roku rzuciło mnie do Malagi i przypadkiem wędrując po mieście w piątkowy wieczór trafiłem na to piwne miejsce.

Co prawda nie do końca rozumiem, jak można w południowej Hiszpanii, kraju wina, pić piwo – ale patrząc po innych, 2/3 ludzi woli koncernowe ścieki, więc...
    2021-09-26, 16:18
  • pebejot
    Rumunia, Iași, Calea Chisinaului 132, Fabrica de bere Cearfisa
    pebejot
    Browar regionalny bez wyszynku Fabrica de bere Cearfisa został otwarty w 2017 w mieście Iași.
    Znajduje się na przedmieściach w zagłębiu przemysłowym, kilka kilometrów od centrum.
    Dojechać tam można tramwajem 5 lub 8 do przystanku Fabrica de Ulei (3 przystanki przed pętlą Tutora)....
    2023-03-13, 11:20
  • darekd
    Hiszpania, Barcelona, Carrer de Provença 365, Espiga Craft Beer Shop
    darekd
    Espiga, to znany kataloński browar kraftowy działający od 2011 r. Jego piwa są dostępne w różnych miejscach w Barcelonie, ale ich głównym miejscem jest sklep położony ok. 500 metrów od kościoła Sagrada Família.

Przyjemna obsługa, dużo lodówek, dodatkowo bodaj 4 nalewaki...
    2025-01-02, 01:56
  • darekd
    Ex Fabrica, Ciära
    darekd
    Rzemieślniczy browar z regionu Emilia-Romania

5% alk. Golden ale

Aromat - z powodu kataru wyczułem jedynie lekko kwaskowe owoce
    Piana - niższa, umiarkowanie trwała, zostaje trochę na szkle
    Barwa - zmętnione jaśniejsze złoto
    Wysycenie - umiarkowane,...
    2024-05-30, 22:42
  • pebejot
    Portugalia, Porto, Rua da Picaria 72, A Fábrica da Picaria
    pebejot
    Niezwykle klimatyczny browar restauracyjny w centrum Porto, znajdujący się niedaleko słynnego starego marketu.
    Do lokalu prowadzi niepozorne, wąskie wejście z małym logotypem. Można nie zauważyć i ominąć to miejsce.
    Wewnątrz jest bar, dalej przejście prowadzi do sali z kilkoma...
    2023-09-19, 13:54
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...