Holandia, Jabeek, Maar 2, Dorpsbrouwerij De Maar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piokl13
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.06
    • 946

Holandia, Jabeek, Maar 2, Dorpsbrouwerij De Maar

Pod tym adresem znajduje się malutki browarek, prawie domowy. Przemiły właściciel warzy aktualnie dwa rodzaje piwa, jasne i ciemne, oba górnej fermentacji. Jasne było bardzo smaczne. Niedawno na miejscu otwarta została mała kafejka, w której można napić się piwa albo zjeść domowego ciasta. Piwo można również kupić w butelkach na wynos. Cen nie pamiętam, ale jak na Holandię, to były rekordowo niskie.
    Można poskakać na trampolinie.
  • ada13
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.03
    • 128

Zdjęcia tutaj:
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=13656
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=13657

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 01:42
    • dadek
      Holandia, Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
      dadek
      Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
      2023-08-23, 01:48
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
      dadek
      Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
      2024-10-14, 02:47
    • dadek
      Köln (Kolonia), Martinstraße 32, Craftbeer Corner Coeln
      dadek
      W Köln gdzie nie spojrzeć wszędzie kölsch, jak dla mnie styl niepijalny. Miejscowi są pewnie przyzwyczajeni bo to ich tradycja, a poza tym ciężko dostać coś innego, jednak turyści szukają urozmaicenia. Ale na szczęście da się znaleźć miejsca gdzie można się napić prawdziwego...
      2023-10-05, 00:21
    • steelliras
      Chorzów, ul. Długa 24, Sklep Impuls
      steelliras
      Sklep stacjonarny i internetowy. Mamy w ofercie ponad 1800 gatunków piwa, głównie krafty polskie a do tego piwa oryginalne czeskie i rosnący asortyment piw z krajów europejskich tj. Belgia, Niemcy, Holandia, Dania, Austria, itp. Staramy się utrzymywać stałą ofertę jeśli to tylko możliwe,...
      2022-09-05, 12:49
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...