Holandia, Stein, Ondergenhousweg 15, Brouwerij de Fontein

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piokl13
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.06
    • 946

Holandia, Stein, Ondergenhousweg 15, Brouwerij de Fontein

Na uboczu niewielkiej miejscowości Stein znajduje się wiejski browar de Fontein. Miejsce jest bardzo ciche, klimatyczne, obok pasą się zwierzęta.
    W kafejce dostępnych jest kilka rodzajów wywarzanego na miejscu piwa z kranika, inne rodzaje piwa dostępne są butelki. W przyzwoitych cenach można zakupić butelkowe na wynos. Piwko dość smaczne, ale nie rewelacyjne.
    Sam browar znajduje się obok kafejki w starej stodole za szklaną szybą.
    Tuż obok znajdują się ruiny zameczku, który można zwiedzać
  • ada13
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.03
    • 128

Zdjęcie tu:

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 00:42
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
      dadek
      Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
      2024-10-14, 01:47
    • dadek
      Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
      dadek
      Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
      2024-10-23, 00:37
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
      dadek
      Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
      Start
      2024-10-15
      Koniec
      2024-10-15
      2024-10-16, 02:03
    • dadek
      Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
      dadek
      Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
      2024-10-06, 21:38
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...