Będąc w podróży odwiedziłem Biddy Early Brewery mieszczący się w miejscowości Ennis na zachodzie wyspy. Browar ten produkuje prócz wymienianych we wcześniejszych wątkach Red Ale i Stout 'a także lagera pod nazwą Blonde Biddy i pszeniczniaka Biddy Weiser. Produkowane są także piwa okazjonalne- podczas mojej bytności w sprzedaży był akurat miodowy Triple B. Wszystkie piwka kosztowałem - są wyśmienite!
Irlandia, Inagh, Ennis, Co. Clare, Biddy Early Brewery
Collapse
X
-
Irlandia, Inagh, Ennis, Co. Clare, Biddy Early Brewery
Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.Tagi: brak -
W galerii można znaleźć dodatkowo zdjęcia Coopera i moje:
Browar warzy naprawdę smaczne piwa,
rok temu załapałem się na sezonowe piwo Buzzy Biddy.
Uwarzone z dodatkiem miodu ze skalistego
regionu Burren. Pyszne
Strona "pierwszego irlandzkiego browaru restauracyjnego":
Polecam każdemu wybierającemu się na np. klify Moheru,
warto zjechać z trasy te kilkanaście kilometrów.Ostatnia zmiana dokonana przez Jaroslav; 2007-04-18, 08:56.
Related Topics
Collapse
-
Kupując bilety do muzeum Guinnesa zakupiłem też za 9 euro dodatkową opcję Open Gate. Z drugiej strony obiektu niż wejście do muzeum od strony St. James str. o godz. 14:00 otwierają jedną z bram i za okazaniem biletu można wejść do środka. Jest to coś w rodzaju mini browaru restauracyjnego,...
-
Channel: Irlandia
2019-12-02, 10:09 -
-
Pod przyjemnym Galway od 2009 roku warzy piwo kraftowy browar Galway Bay Brewery. Warzą dobre piwa (ich stouty i red ejla polecam). Ich flagowym pubem jest The Salt House.
facebook.com/thesalthouse
Oprócz piw z tego browaru na kranach (ok. 20) dostępne są inne krafty...-
-
-
Wydaje mi się, że to jest to nie tak nowy browar, ale na nowym adresie od tego roku.
Znajduje się w pobliżu średniowiecznego zamku w Limerick. W tzw. "The Medieval Quarter". Jednak średniowiecza oprócz zamku tam mało. Browar znajduje się w bezstylowej piętrowej powiedzmy...-
-
-
Rewelacyjny stout z "pierwszego irlandzkiego browaru restauracyjnego".
Piana jak przystało na irlandzkiego stouta jest wspaniale delikatna, nic
tylko zbierać łyżeczkami. Piwo ma kolor czarny jak smoła.
Opisując smak nie da się nie doszukiwać podobieństw z klasykiem...-
2006-08-25, 08:41 -
-
Niska, pękata butelka z etykietką na podobieństwo opakowania paczek pocztowych.
4.9% alk. (i to jest wg nich strong ale) blg 12.5 (OG 1050*)
Kolor rzeczywiście czerwony, po światło to aż świetlisto-czerwony. Klarowny.
Zapach silnie owocowy, złożony, aromaty się wręcz...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment