Irlandia, Dublin, Lord Edward Street 5-7, The Bull & Castle

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Irlandia, Dublin, Lord Edward Street 5-7, The Bull & Castle

Gastropub położony tuż przy katedrze Christ Church w samym centrum Dublina.

Na dole restauracja (której nie zwiedzałem) i wielka sala piwna na piętrze z osobnym bocznym wejściem po schodach. Knajpa co prawda obrandowana jest Paulanerem ale nie ma co się zrażać bo można tam dostać naprawdę kilka fajnych piw z browarów rzemieślniczych z Republiki Irlandii i Irlandii Północnej.
    W wersji draught jest dostępnych na codzień conajmniej kilka (Hooker brewery, Trouble brewing, Carlow, Franciscan Well, Whitewater + Erdinger, Budejovice, Staropramen, Krombacher...) a do tego osobna lodówka z rzemieślniczymi piwami w butelkach.
    Są też piwa butelkowe z Belgii, Niemiec, Czech.
    Przy zakupie na wynos, piwa butelkowe sprzedają w cenach sklepowych
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Ahumba
    Irlandia, Dublin, James Str. 53, Open Gate Brewery
    Ahumba
    Kupując bilety do muzeum Guinnesa zakupiłem też za 9 euro dodatkową opcję Open Gate. Z drugiej strony obiektu niż wejście do muzeum od strony St. James str. o godz. 14:00 otwierają jedną z bram i za okazaniem biletu można wejść do środka. Jest to coś w rodzaju mini browaru restauracyjnego,...
    2019-12-02, 11:09
  • bastion
    Ukraina, Kijów, Raisy Okipnoi 4, Pub To Dublin.
    bastion
    Pub To Dublin otworzony został już w 2007 roku, ale nie było tam jeszcze zainstalowanego browaru. Ten zaczął warzenie w 2011 roku.
    Dojazd do tego miejsca jest bardzo łatwy, chociaż dzielnica jest położona na prawym brzegu Dniestru, przez który imponującym mostem przejeżdża linia metra,...
    2021-08-26, 18:19
  • pebejot
    Komorniki k/Poznania, Poznańska 48, The Dublin Inn Grill Bar & Coffee
    pebejot
    Przydrożny bar niedaleko Poznania, w którym można napić się piw z pobliskiego browaru rzemieślniczego w Szreniawie.
    Browar Szreniawa ma co prawda swój własny wyszynk, ale działa tylko sezonowo w soboty i niedziele w godzinach 12:00 - 18:00, dlatego na ichnie piwo zawsze można wpaść...
    2022-06-19, 19:09
  • darekd
    Irlandia, Galway, Raven Terrace, Salt House
    darekd
    Pod przyjemnym Galway od 2009 roku warzy piwo kraftowy browar Galway Bay Brewery. Warzą dobre piwa (ich stouty i red ejla polecam). Ich flagowym pubem jest The Salt House.

facebook.com/thesalthouse

Oprócz piw z tego browaru na kranach (ok. 20) dostępne są inne krafty...
    2019-09-28, 22:34
  • dezetka
    Irlandia, Dublin, Usher's Quay 41-43, Pifko Bar & Grill
    dezetka
    Pierwsze miejsce do jakiego zawitałem w Dublinie w celu konsumpcji jednego, no może czterech (później w wyniku zbiegu okoliczności, związałem się z tym miejscem bliżej, ale o tym kiedy indziej). Poza Guinessem (miejsce ulokowane Praktycznie międy browarem Guinessa oraz Old Jameson Distillery)...
    2016-03-07, 02:26
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...