W sumie zmierzałem do innego lokalu, a zbłądziwszy szukałem jakiegoś z Sabaja IPA i tak przypadkiem trafiłem tu gdzie i tak miałem w awaryjnym planie kiedyś dotrzeć. Murowany parterowy domek, obrośnięty bluszczem w zadrzewionym ogródku. Na środku lokalu wyspa-bar, dookoła stoliki, patio. Dotarlem już późno więc cięłły meszki, ale w południe byłoby fajne miejsce. Jest gastro. Kilka nalewakòw, na większości Sabaja, ale piję już drugą i każda jest inna i za grosz nie lepsza od Pivdźan IPA. Nimniej lokal fajny. Leci latynoska muza, a z pobliskiego minaretu wzywa głos na modlitwę. Taka jest Prisztina. 3 ojro za duże piwo.
Kosowo, Prisztina, Fazli Grajqevici 4a, Soma Book Station
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Knajpka na starówce (?) w Prizrenie, w której można wypić piwa "nieoczywiste".
Jedno pomieszczenie w budynku, ale większość gości, oczywiście, w ogródku przed lokalem.
W czasie mojego pobytu mieli w lodówce butelkowe piwa z browaru Pivdżan - IPA, Scottish Amber Ale...-
Channel: Kosowo
-
-
Koopercacja Zichovca i kontraktowca.
Kveik IPA
15% ekstr.
6,5% alk.
https://pivovarzichovec.cz/produkt/nord-station-15/
Aromat - średniointensywne cytrusy, nieco korzenności
Barwa - zmętniony jasny sok pomarańczowy, odrobina mleka
Piana...-
Channel: Czechy
-
-
Pub przy kanałku z ogródkiem, mają wiedeńskie amerykańskie
. Dziesięć kranów.
Wiedeń gryzie się z Ameryką, nie polecam.
...-
Channel: Włochy
2023-05-13, 19:01 -
-
Lokalik w pobliżu Somy. Widocznych jest 4 krany, ale w ofercie jest 9 piw. W tym 2 Grembeer, lokalny kontrakt Shok Shoqe, jakieś nazywane Prisztina (ale nie z Sabaja) oraz Peja i okoliczne licencje międzynarodowe i importy. Ceny 2.5-2 ojro za piwo, więc zdecydowanie taniej niż w Soma.
-
Channel: Kosowo
2019-06-26, 20:15 -
-
W Szwajcarskim mieście Fribourg, znanym między innymi z jedynej na świecie kolei linowo-terenowej napędzanej przy pomocy miejskich ścieków, działa minibrowar, który otwiera się dla gości tylko trzy dni w tygodniu.
Freiburger Biermanufaktur zlokalizowany jest na peryferiach miasta, ale...-
Channel: Szwajcaria
2021-11-05, 11:52 -
- Loading...
- Koniec listy.